Στα 6.900 μέτρα παραμένει η σορός του Έλληνα ορειβάτη και γιατρού που πέθανε στις Άνδεις

Αδιαφορία των τοπικών αρχών καταγγέλουν οι συγγενείς του

Η σορός του άτυχου γιατρού που ξεψύχησε στις Άνδεις βρίσκεται ακόμη πάνω στο βουνό, στα 6.900 μέτρα. Οι συγγενείς του ξεσπούν στο Star για την αδιαφορία των τοπικών αρχών.

H μητέρα του, Ελένη Κωνσταντίνου, καταρρέει: «Μην τον καθυστερήσετε άλλο! Δεν μπορώ να περιμένω! Δεν αντέχω την αναμονή! Έχω λυγίσει!»

Η μητέρα του άτυχου Δημήτρη Κωνσταντίνου αδυνατεί να πιστέψει ότι ο γιος της ακόμη κείτεται νεκρός, στην υψηλότερη κορυφή της Αμερικής.

Συγκλονισμένος είναι και ο επί χρόνια συνοδοιπόρος του, Παναγιώτης Κοτρωνάρος, o οποίος λέει ότι δεν γυρνάει πίσω χωρίς τον αγαπημένο του φίλο: «Η σορός του βρίσκεται στα 6.900 μέτρα! Εγώ είμαι πάρα πολύ καλά στην υγεία μου. Βρίσκομαι στην Μεντόζα στην Αργεντινή. Δεν φεύγω από εδώ αν δεν επιστρέψει η σορός κάτω στη βάση του βουνού και στη συνέχεια να γίνει η ιατροδικαστική έρευνα στο νοσοκομείο και να γίνει ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα. Δεν φεύγω χωρίς τον Δημήτρη!»

«Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον 10 με 12 ακόμα ορειβάτες, μέλη διεθνών αποστολών, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις μου για βοήθεια, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, μας αγνόησαν παντελώς! Παρέμεινα μόνος μου εκεί με τον Δημήτρη κάνοντας του ΚΑΡΠΑ για περίπου 20 λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα», καταγγέλει.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: θα είχε αποτραπεί το τραγικό αυτό γεγονός αν είχαν σπεύσει για βοήθεια οι υπόλοιποι ορειβάτες που βρίσκονταν στο βουνό εκείνη την ώρα;

Την απάντηση δίνει ο παθολόγος κύριος Συνειφακούλης.  «Δυστυχώς όχι, λόγω  υψομέτρου. Θα βοήθησε η καρδιοαναπνευστική βοήθεια του αρχηγού αλλά σε κάθε περίπτωση η κατάληξη θα ήταν η ίδια. Όταν κάποιος ανεβαίνει σε τέτοιο υψόμετρο ξέρει ότι μπορεί και να μην γυρίσει».

 

Δείτε  ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top