«Αναζητούνται» τα αλκοτέστ – «Γκάζι» στις παραβάσεις πατούν οι οδηγοί

Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα με διεθνείς μελέτες

Μόνο από τις 22Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα οι νεκροί από τα τροχαία δυστυχήματα ξεπερνούν τους τριάντα έναν. Οι παραβάσεις στους δρόμους αυξάνονται με δραματικό ρυθμό ενώ οι έλεγχοι αλκοτέστ αναζητούνται, όπως θα ακούσετε να λένε οι οδηγοί.

Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα με διεθνείς μελέτες. Τα περισσότερα θύματα είναι νεαροί άνδρες.

Στην Ελλάδα περισσότεροι από ένας στους δυο οδηγούς δήλωσαν ότι βίωσαν ένα αρνητικό περιστατικό που συνδεόταν με την κατανάλωση αλκοόλ. Η βραδινή έξοδος κατά μέσο όρο περιλαμβάνει 2 -3 ποτά, επομένως αυτόματα ο οδηγός καθίσταται ανίκανος να οδηγήσει. Τι γίνεται όμως με τα αλκοτέστ στους δρόμους;

Όπως ακούσατε στο ρεπορτάζ το αλκοτέστ αναζητείται. Με τη βοήθεια του ειδικού μετρητή βλέπουμε πόσοι έχουν καταναλώσει παραπάνω αλκοόλ από όσο επιτρέπεται.

«Το πρόβλημα είναι ότι ξέρουμε κάνα δυο σημεία που στήνονται και τα αποφεύγουμε, να γίνονται συχνοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι»

«Γκάζι» στις παραβάσεις πατούν οι οδηγοί

Εκτός από το αλκοόλ οι παραβάσεις στους δρόμους πλέον έχουν γίνει παράδειγμα προς μίμηση μεταξύ των οδηγών.

«Προχθές ένας πέρασε κόκκινο, στούκαρε με 4 και ο άλλος βρέθηκε στο νοσοκομείο»

Στην Ελλάδα ψάχνουμε αλκοτέστ, στην Κύπρο ξεκινούν τα ναρκοτέστ

Εμείς εδώ στην Ελλάδα ψάχνουμε με το κιάλι την τροχαία για αλκοτέστ και παραβάσεις, όταν στην Κύπρο ξεκινάνε τα ναρκοτέστ. Ο οδηγός που θα έχει κάνει χρήση ναρκωτικών θα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη και θα του επιβάλλεται φυλάκιση έως και 3 χρόνια ή πρόστιμο 3.500 ευρώ. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top