Σπείρα γέμισε την αγορά με επικίνδυνα φαρμακευτικά σκευάσματα

Διεθνές κύκλωμα το οποίο πουλούσε παράνομα και επικίνδυνα φαρμακευτικά σκευάσματα μέσω διαδικτύου εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές

Διεθνές κύκλωμα το οποίο πουλούσε παράνομα και επικίνδυνα φαρμακευτικά σκευάσματα μέσω διαδικτύου εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές. Στη χώρα μας εντοπίστηκαν τρεις διαχειριστές ανάλογων σελίδων, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν εκατοντάδες χώρες απ’ όλο τον κόσμο.

Στο αχανές διαδίκτυο πουλούσαν θάνατο αλλά και ψεύτικες ελπίδες για θαυματουργά σκευάσματα, τα οποία μπορούσαν να δώσουν ανακούφιση σε ασθενείς και ματαιοδοξία σε αφελείς. Αρκούσαν μερικά κλικ στον υπολογιστή και λίγες μέρες αργότερα η παραγγελία είχε φτάσει στην πόρτα του σπιτιού.

Σε μια επιχείρηση μαμούθ στην οποία συμμετείχαν 123 χώρες απ’ όλο τον κόσμο εντοπίστηκαν μόνο στη χώρα μας 16 ιστοσελίδες μέσω των οποίων πωλούνταν τα περίφημα σκευάσματα.

Αναζητούνται ένας Ουκρανός, ένας Πολωνός κι ένας Βρετανός. Ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής το 2017 είχε καταθέσει αναφορά στις αρμόδιες αρχές αλλά και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας δυο ανάλογες σελίδες μέσω των οποίων πωλούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα.

Δείτε το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top