Πάρτυ κάνουν οι ιώσεις – Περιμένοντας την εποχική γρίπη

Πώς να προφυλαχθούμε - Τι συνιστούν οι ειδικοί

Σε έξαρση βρίσκονται οι ιώσεις στη χώρα μας. Οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και παρακολουθούν την επέλαση της γρίπης που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, και στην Ελλάδα.

Πάρτυ κάνουν οι ιογενείς λοιμώξεις του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού  τις τελευταίες εβδομάδες. Για τα μωρά και τα παιδιά που νοσούν,  οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να ενημερώνουν άμεσα τον γιατρό ,σε περίπτωση που το παιδί τους εμφανίσει δύσπνοια, συριγμό στην αναπνοή αλλά και ταχύπνοια. 

Η  κυκλοφορία της γρίπης ήταν έντονη  στα τέλη του Οκτωβρίου και έκτοτε σταμάτησε, ωστόσο οι υγειονομικές υπηρεσίες  βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς η εποχική γρίπη που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη αναμένεται, όπως κάθε χρόνο να φτάσει και στη χώρα μας. Η δραστηριότητα της νόσου αυξάνεται από τον Ιανουάριο και κορυφώνεται στις αρχές  Μαρτίου.

Ο εμβολιασμός είναι το ασφαλέστερο μέσο πρόληψης της γρίπης λένε οι ειδικοί. Μάλιστα συνιστούν να κάνουν, ακόμα και τώρα,  το αντιγριπικό εμβόλιο όσοι ανήκουν  σε ομάδα υψηλού  κινδύνου. 

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τον Οκτώβριο παρουσιάστηκαν  επτά σοβαρά κρούσματα  επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκε ένας θάνατος από τη γρίπη, επρόκειτο για έναν  άνδρα 79 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί.

Πώς να προφυλαχθούμε από τη γρίπη

 Οι ειδικοί συνιστούν να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής:

Να πλένουμε συχνά τα χέρια μας

Εάν φτερνιζόμαστε ή βήχουμε να  χρησιμοποιούμε  χαρτομάντιλο που  μετά θα πετάμε.

Να μην αγγίζουμε το πρόσωπο μας με βρώμικα χέρια και

Να αποφεύγουμε τους χώρους όπου συνωστίζονται πολλά άτομα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top