Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Νέες έρευνες μετά από τις αποκαλύψεις του δολοφόνου ότι τον πλήρωσαν για να την σκοτώσει

Η περίεργη στάση του δράστη που γεννά ερωτήματα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, καθώς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της σε 40σέλιδο υπόμνημά που κατέθεσε στον εισαγγελέα και σε συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε να δώσει ισχυρίζεται τώρα ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία της άτυχης εφοριακού, οι οποίοι του είπαν να τη σκοτώσει για 30.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Δραματική εξέλιξη: Ο δολοφόνος της Δώρας άλλαξε την κατάθεσή του – «Δύο άτομα μ’ έβαλαν να τη σκοτώσω»

Το ξέσπασμα της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη: «Το παιδί μου ζητάει δικαίωση από εκεί που είναι»

Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς την Δώρα τους

Οργή και θρήνος στο μνημόσυνο της Δώρας Ζέμπερη – Λιποθύμησε η μητέρα της

Το star.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του πατέρα της 32χρονης, Α. Λύτρα, ο οποίος έχει στα χέρια του το υπόμνημα που κατέθεσε ο 58χρονος και στο οποίο λέει ότι δύο άτομα, που του έδιναν ναρκωτικά, του ζήτησαν να σκοτώσει τη Δώρα με αντίτιμο 30.000 ευρώ.

«Εμείς δεν επιβεβαιώνουμε αυτά που ισχυρίζεται στο υπόμνημα ο δολοφόνος της Δώρας. Πάντως σε αυτό, ο 58χρονος αναφέρει ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι τον πλήρωσαν να βγάλει την κοπέλα από τη μέση. Συγκεκριμένα λέει ότι του έδωσαν 2.000 προκαταβολή από τις 30.000 που του είχαν υποσχεθεί και ότι ήθελαν τα δύο αυτά άτομα να την σκοτώσουν λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας», είπε ο κ. Λύτρας.

(Ο Απόστολος Λύτρας)

Ο 58χρονος ισχυρίζεται ακόμα ότι του είχαν δώσει μια φωτογραφία της κοπέλας και την παρακολουθούσε επί δύο εβδομάδες μέχρι τη μέρα που την σκότωσε στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν αναφέρει πράγματα για να ελαφρύνει τη θέση του και απλά δίνει επιπλέον στοιχεία και αναφέρει ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει μία βάση στους ισχυρισμούς του, μπορεί όμως και να μην υπάρχει. Είναι σύνηθες να λένε οι κατηγορούμενοι διάφορα άλλα πράγματα, αλλά σε αυτή την περίπτωση έχουμε το εξής περίεργο: δεν έχουμε αλλαγή της αρχικής του κατάθεσης. Παραδέχεται ότι διέπραξε το έγκλημα και ζητά μάλιστα την παραδειγματική του τιμωρία, αλλά ισχυρίζεται τώρα ότι κάποιοι άλλοι τον έβαλαν», πρόσθεσε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας.

Ο κ. Λύτρα σημείωσε ότι ο 58χρονος έδωσε στον εισαγγελέα το μικρό όνομα ενός από τους ηθικούς αυτουργούς, ενώ τον άλλον τον αναφέρει ως «αφεντικό».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πλέον μένει να αποδειχθεί αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του δολοφόνου της Δώρας.

Όσον αφορά στο αν η Δώρα Ζέρμπερη χειριζόταν στην υπηρεσία της κάποια υπόθεση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς του 58χρονου, ο κ. Λύτρας απαντά:

«Η προϊσταμένη της Δώρας είχε πει ότι η κοπέλα δεν χειριζόταν τόσο σοβαρές υποθέσεις, ώστε να θέλει κάποιος να τη βγάλει από τη μέση. Γι’ αυτό κι εγώ σας λέω ότι δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτά που αναφέρει ο 58χρονος έχουν βάση ή όχι».

Η οικογένεια της Δώρας πλέον αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των ερευνών. Οι ισχυρισμοί του δολοφόνου του παιδιού τους ανέτρεψε τα μέχρι τώρα δεδομένα και πλέον δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τα όσα ισχυρίζεται ο 58χρονος ανοίγει και πάλι την πληγή του τραγικού χαμού του παιδιού τους.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Email: entourou@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top