Συνεχίζει την επέλαση ο χιονιάς: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Απαγορευτικό απόπλου απ’ τα λιμάνια

Η Ελλάδα κάνει χιονισμένα Χριστούγεννα αλλά με αρκετά προβλήματα

Σε κλοιό χιονιά βρίσκεται η Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης.

Οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού το βράδυ του Σαββάτου.

Ήδη, εξεδόθη απαγορευτικό απόπλου από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας αφού οι άνεμοι στα πελάγη φτάνουν και τα 9 μποφόρ! Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση το μεσημέρι, καθώς τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν για μερικές ώρες.

Διαβάστε ακόμη: Ακινητοποιημένοι για ώρες στην Εθνική Οδό - Μπλόκαραν τα εκχιονιστικά πίσω από τα σταματημένα αυτοκίνητα

Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο ενώ η κίνηση των οχημάτων στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί στο Μαρτίνο

Για τουλάχιστον 8 ώρες είχαν εγκλωβιστεί, εξάλλου, εκατοντάδες αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι ουρές έφτασαν τα 15 χιλιόμετρα, ενώ το πρόβλημα αποκαταστάθηκε κατά τις 11 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί σε αρκετές επαρχιακές οδούς της χώρας, όπου η χιονόπτωση έκανε αδύνατη για ώρες τη διέλευση των οχημάτων.

Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σε πολλές περιοχές τις χώρες το θερμόμετρο θα «γράψει» μείον ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει 2-3 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη θα «φλερτάρει» με το μηδέν. Οι άνεμοι στη ηπειρωτική Ελλάδα θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ, ενώ στα νησιά θα αγγίξουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top