Αναβλήθηκε η δίκη για το διπλό φονικό στη Μάνη - Σκότωσαν δύο ανθρώπους και πέταξαν τις σορούς σε χαράδρα

Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων

Αναβλήθηκε η δίκη για το διπλό φονικό στη Μάνη

Αναβλήθηκε η δίκη για το διπλό φονικό στη Μάνη που είχε προγραμματιστεί για χθες, καθώς δεν εμφανίστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Στο εδώλιο θα κάθονταν οι δύο 20χρονοι που κατηγορούνται ότι το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη δολοφόνησαν τον 26χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο και τον 25χρονο Ιωάννη Κομμάτη.

Η υπόθεση θα εκδικαζόταν βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν κανονικά στο δικαστήριο την Πέμπτη το πρωί, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξονυχιστικά.

Ωστόσο ζήτησαν και πήραν αναβολή για τον Οκτώβριο του 2018, καθώς δεν παρέστησαν στο δικαστήριο οι συνήγοροί τους, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Ράλλης.

Στο άκουσμα της απόφασης για αναβολή συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν και άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι και φυγαδεύτηκαν από τη δικαστική αίθουσα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η δολοφονία των δύο ανδρών είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Οι σοροί τους ανασύρθηκαν μετά από μέρες ερευνών από χαράδρα σε δυσπρόσιτη περιοχή στις Γαϊτσές, μεταξύ της Καρδαμύλης και της Καλαμάτας.

Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το σοκ όταν αποκαλύφθηκε ότι δολοφόνοι είναι δύο 18χρονοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές με τα θύματα σχετικά με την αγορά αναβολικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ανήλικοι τότε δράστες έδωσαν ραντεβού στον 25χρονο Σγούρο και στον 26χρονο Κομμάτη με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τους δείξουν ένα γρήγορο αυτοκίνητο που ήταν προς πώληση.

Τους οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία κι εκεί ο ένας από τους δύο τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και με τη βοήθεια του δεύτερου πέταξαν τις σορούς σε μια χαράδρα.

Όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, βάσει του οποίου δικάστηκαν και καταδικάστηκαν οι δύο νεαροί, δράστες και θύματα ήταν φίλοι για περίπου τρία χρόνια πριν το φονικό και αυτό που τους ένωνε ήταν η σχέση τους με τα γυμναστήρια.

Οι δύο κατηγορούμενοι θέλοντας να χτίσουν ένα γραμμωμένο κορμί απευθύνονταν σε οργανωμένους χώρους γυμναστηρίων της Καλαμάτας. Σε ένα από αυτά, γνώρισαν και το ένα από τα δυο θύματά τους, τον Κων. Σγούρο, ο οποίος ήταν ένα άτομο με ιδιαίτερα μεγάλη σωματική διάπλαση και ρώμη, που ανέλαβε να τους χορηγεί αναβολικά στεροειδή, για να επιταχύνουν το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι δικαστές μεταξύ του ενός εκ των δραστών και του Σγούρου είχε αναπτυχθεί μια πιο στενή σχέση με τον κατηγορούμενο να αγοράζει ενέσιμα αναβολικά από το θύμα του έναντι τιμήματος 800 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top