Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της

Η Αθήνα «φόρεσε επισήμως απόψε τα γιορτινά της» με εκατοντάδες πολίτες να δίνουν το παρών και να παρακολουθούν την τελετή της φωταγώγησης του δέντρου στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. 

Το «αλλιώτικο» χριστουγεννιάτικο δέντρο εκτός από τα εκατοντάδες φωτάκια που το περιβάλλουν, κοσμείται φέτος και από αμέτρητες γλάστρες με αλεξανδρινά.

Μικροί και μεγάλοι κρατώντας μπαλόνια συγκεντρώθηκαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, την Athens Big Band, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους Gadjo Dilo. 

Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου, ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse – ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ’ όπου διακεκριμένοι DJs, θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων. 

Καμίνης: Η φωταγώγηση του δέντρου στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας

Το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της πλατείας Συντάγματος. 

«Από την καρδιά της πόλης, από την Πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα από την επίσημη φωταγώγηση του δέντρου, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας. Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες χαράς και ελπίδας. Είναι ευκαιρία να περάσουμε αυτές τις ημέρες με τους δικούς μας, να κάνουμε βόλτες στην πόλη και να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε στην ομιλία του ο κ.Καμίνης. 

«Φέτος εμπιστευτήκαμε το στολισμό της πόλης σε καταξιωμένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες, που δούλεψαν με κέφι και  με φαντασία και ομόρφυναν τους δρόμους, τις πλατείες, το κέντρο και τις γειτονιές.  220 εκδηλώσεις και δράσεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας σε κάθε περίπτωση με ελεύθερη είσοδο. Σας καλώ να περπατήσετε στο κέντρο και τις γειτονιές, να συμμετάσχετε εσείς και τα παιδιά σας σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις, να νιώσουμε όλοι το πνεύμα των ημερών», πρόσθεσε.

«Χρονιά θα αλλάξουμε στο Θησείο, κάτω από την φωτισμένη Ακρόπολη. Να είστε όλοι εκεί. Δίνουμε το σύνθημα και φωταγωγούμε την πόλη με χαρά και αισιοδοξία για τις φετινές γιορτές. Καλά Χριστούγεννα», κατέληξε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

 

*φωτο: eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top