Νέα τραγωδία στον Όλυμπο: Αυτός είναι ο 55χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε – Σώθηκε ο φίλος του

Έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Μια νέα τραγωδία με ορειβάτη σημειώθηκε στον Όλυμπο το απόγευμα της Δευτέρας. Μόλις μερικές ώρες μετά τον θάνατο του 26χρονου σπουδαστή τουριστικής σχολής από τη Θεσσαλονίκη, τη ζωή του έχασε και ένας 55χρονος.

Ο Χ.Α, ήταν εμπειρότατος ορειβάτης και λάτρευε την αναρρίχηση. Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνον, καθώς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στον Όλυμπο, όταν έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα τραγωδία στον Όλυμπο! Νεκρός ο ένας από τους δύο ορειβάτες που αναζητούνταν

Αυτός είναι ο 26χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο μετά από πτώση σε χαράδρα – Από θαύμα σώθηκε ο φίλος του

Μαζί του ήταν και ένας φίλος και συνοδοιπόρος, ο 37χρονος Θ.Π, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά 

(Ο φίλος του 55χρονου Θ.Π)

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 55χρονο τα ξημερώματα της Τρίτης στη θέση Λούκι Καλογήρου όπου είχε εγκλωβιστεί. Εκεί διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του. Αμέσως ξεκίνησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν πολύ δύσκολες συνθήκες με πάγο και πολικές θερμοκρασίες.

(Ο 55χρονος)

Από την άλλη πλευρά, αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση για την απομάκρυνση του 37χρονου άνδρα με τον οποίο έκανε αναρρίχηση ο άτυχος 55χρονος.

(Ο 55χρονος)

Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.

(Ο 37χρονος)

Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Χθες, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top