Σφοδρό τροχαίο με αστυνομικούς: Μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο αντί του 401 ΓΝΣ λόγω πληρότητας

Τι λένε οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας – Τι απαντά το Γενικό Επιτελείο Στρατού - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:56

Έγγραφο, που γνωστοποιεί ότι η πληρότητα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου αγγίζει το 95% με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω ανεπάρκειας κλινών, φέρνουν στη δημοσιότητα συνδικαλιστές αστυνομικοί, ύστερα από την άρνηση νοσηλείας σε τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν την Τρίτη σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό που προσέρχεται και κρίνεται ότι χρειάζεται εισαγωγή θα εξυπηρετείται. Τα υπόλοιπα περιστατικά (απόστρατοι, αστυνομικοί και λοιποί δικαιούχοι) που χρήζουν εισαγωγής θα ανακατευθύνονται προς εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

 

«Αναφορικά με περιστατικό που συνέβη σήμερα 28 Νοεμβρίου 2017, σχετικά με τραυματισμό αστυνομικών και διακομιδή τους στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αντί του 401 ΓΣΝΑ, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Το 401 ΓΣΝΑ, χθες 27 Νοεμβρίου 2017, εξέδωσε προσωρινή οδηγία προς το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία για ένα 24ωρο, λόγω πληρότητας 100% της ΜΕΘ και 95% των κλινών νοσηλείας, εφόσον υπήρχε η ανάγκη υγειονομικής υποστήριξης αποστράτων του Στρατού Ξηράς, μελών οικογενειών αυτών, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και μελών οικογενειών αυτών, αυτή να υλοποιούνταν από τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία.

Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Θριάσειο Νοσοκομείο και ο πιο σοβαρά από αυτούς στο 401 ΓΣΝΑ, για τον οποίο προστέθηκε μία ακόμη κλίνη στη ΜΕΘ.

Σε κάθε περίπτωση το 401 ΓΣΝΑ, συνεχίζει να εξυπηρετεί και να περιθάλπτει τους δικαιούμενους.

Σημειώνεται ότι το 401 ΓΣΝΑ, περιθάλπτει ετησίως στο Τμήμα Επειγόντων πάνω από 6.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς και ένα ποσοστό της τάξης του 40% από τους συνολικά νοσηλευόμενους ετησίως στο Νοσοκομείο, είναι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΦΟΔΡΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ

 

Τo απόγευμα της Τρίτης, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Ελευσίνας, όταν ένα φορτηγάκι έκανε αναστροφή και τους παρέσυρε.

Οι 3 έχουν κατάγματα χέρια και πόδια αλλά ένας νοσηλεύεται σε χειρότερη κατάσταση, καθώς έχει κάταγμα στη λεκάνη.

Το τροχαίο ήταν τόσο σοβαρό που κομμάτια από τις μοτοσυκλέτες τους βρέθηκαν μέχρι και σε απόσταση 100 μέτρων.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top