Στον εισαγγελέα οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - Ανάμεσά τους και μια γυναίκα

Σε επιφυλακή οι αρχές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν / Νέα ενημέρωση 13:30

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, τα οποία φέρονται να είναι μέλη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.

Εναντίον των οχτώ ανδρών και της μίας γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σε βάρος του ενός όπως έγινε γνωστό εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε παλαιότερη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Στο πόδι οι αρχές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν! Φύλλο και φτερό τα αρχεία που εντόπισαν στις γιάφκες των Κούρδων τρομοκρατών

Πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου, που είχε κατασχεθεί στις Οινούσσες τον Ιούλιο του 2013 γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι στα τρία διαμερίσματα που πραγματοποιήθηκαν οι έφοδοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb και κινητά τηλέφωνα, όπως όπως επίσης εκρηκτικά και υλικά για την κατασκευή βομβών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας κατασχέθηκε κι ένα πιστόλι CZ.

Πηγές της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι η χθεσινή επιχείρηση είναι στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την ασφάλεια του Ταγίπ Ερντογάν ενόψει την επίσκεψής του στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top