Έπιασαν την τουρκική 17Ν στο Παγκράτι – Γνωστοί στις αρχές οι Κούρδοι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική

Συναγερμός για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Λαβράκι έβγαλε η Αντιτρομοκρατική, που σήμερα τα ξημερώματα πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση σε διαμερίσματα στο Παγκράτι και στο Νέο Κόσμο, προχωρώντας στις συλλήψεις εννέα Τούρκων, Κουρδικής καταγωγής, οχτώ ανδρών και μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και του ρεπόρτερ Βάιου Σύρρου, οι συλληφθέντες είναι μέλη της αντίστοιχης 17 Νοέμβρη στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στο Παγκράτι και το Νέο Κόσμο - Εννέα προσαγωγές Κούρδων

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2011 στη Θεσσαλονίκη είχε διαμελιστεί μετά από έκρηξη βόμβας που κατασκεύαζε ο 33χρονος Μεχμέτ Αϊντίν Αλί, ενώ οι συλληφθέντες έχουν σχέση και με το βαρύ οπλισμό που είχε εντοπιστεί στη Χίο το 2013, αλλά και με μια γιάφκα στου Γκύζη.

Στο διαμέρισμα της οδού Δεινοστράτους βρέθηκαν πρόδρομα υλικά για την κατασκευή βομβών, όπως ρολόγια, καλώδια, πυροκροτητές και ουσίες σε βάζα, πιθανότατα εκρηκτικά.

Η σύλληψη των εννέα Κούρδων είναι πρώτη είδηση και στα τουρκικά ΜΜΕ, με την Χουριέτ να αναφέρει ότι όλοι οι συλληφθέντες είναι μέλη του DHKP-C και ότι η επιχείρηση έγινε ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top