Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο «Οι ανθρωπιστικές προκλήσεις και η ΕυρώΜεσογειακή Συνεργασία»

Συμμετείχαν ηγετικές προσωπικότητες διεθνούς κύρους - Νέα ενημέρωση 26-11-2017 08:24

Στο Ζάππειο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης με θέμα «Οι ανθρωπιστικές προκλήσεις και η ΕυρώΜεσογειακή Συνεργασία», με τη συμμετοχή  ηγετικών προσωπικοτήτων.

Στο συνέδριο, που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Nizami Ganjavi (NGIC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πήραν μέρος  ηγετικές προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και της κοινωνίας.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανέφερε ότι «είμαι πολύ ευχαριστημένη και αισιόδοξη από το γεγονός ότι κλείνουμε αυτή τη συνάντηση, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη φιλία και τη συνεργασία μας, αλλά και την αποφασιστικότητά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αντιστοιχεί στην ουσία, στο περιεχόμενο και τους στόχους των δύο ιδρυμάτων μας»

«Οι βαθύτερες αξίες στην Ευρώπη και όπου αλλού έχουν υιοθετηθεί είναι ο σεβασμός για τον άνθρωπο, τη ζωή του και την ακεραιότητα του πνεύματος του» τόνισε η κυρία Vaira Vike-Freiberga, Πρόεδρος του NGIC.

Αρχηγοί κρατών, πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί, επιστήμονες και σημαίνοντα πρόσωπα διεθνούς κύρους τόνισαν ότι η κρίση στη Μεσόγειο με τις τεράστιες ανθρωπιστικές συνέπειες αφορά όχι μόνο τα κράτη και τους λαούς που πλήττονται, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.  

Ο Dr. Ismail Serageldin, Β' Πρόεδρος του NGIC υπογράμμισε ότι «η δυνατότητα της συζήτησης, της ανταλλαγής και της προώθησης των ιδεών, νομίζω είναι από τις πιο μεγάλες πολυτέλειες και τα αποτελέσματα θα γίνουν αισθητά με την πάροδο των χρόνων».

Στο ίδιο κλίμα και ο πρώην Πρόεδρος της Αλβανίας, Bujar Nishani: «Πιστεύω ότι το μέλλον μας θα εξαρτηθεί από τους ανθρώπους. Αυτοί θα αποφασίσουν, αυτοί θα είναι ο αληθινός παράγοντας και το κλειδί που θα καθορίσει για το πώς θα είναι. Φωτεινό ή σκοτεινό».

Στο κλείσιμο των εργασιών επισημάνθηκαν τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του διεθνούς συνεδρίου και υπογραμμίστηκαν τα συμπεράσματα και οι συστάσεις που προέκυψαν από τις ομιλίες και τις συζητήσεις για το μέλλον της ΕυρωΜεσογειακής συνεργασίας.

 

Δείτε περισσότερα στο βίντεο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top