Δυναμώνει η «αλυσίδα» αλληλεγγύης και προσφοράς για τους πληγέντες της Μάνδρας

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε για δεύτερη φορά, μέσα στην εβδομάδα, την περιοχή

Η ζωή στη Μάνδρα προβάλλει ισχνά μέσα από τις λάσπες που άφησε πίσω του ο φονικός χείμαρρος, αλλά οι πληγές είναι πολλές.

Η δύναμη και η θέληση των κατοίκων για ζωή παλεύουν να μην θαφτούν στους λασπωμένους δρόμους, στα πνιγμένα στη λάσπη σπίτια και σχολεία. Χρειάζονται τη βοήθεια μας, τη συμβολή ανθρώπων που δεν στέκονται απαθείς μπροστά στο πρόβλημα… που δεν λένε αλλά πράττουν.

(Απο αριστερά: Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Άντρη Αναστασιάδη, Ιωάννα Κριεκούκη)

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε για δεύτερη φορά, μέσα στην εβδομάδα, την περιοχή της Μάνδρας. Είχε ενημερωθεί ότι ο παιδικός σταθμός καταστράφηκε από την πλημμύρα και μέλημα της έγινε η άμεση αποκατάστασή του.

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη)

Η Δήμαρχος του Δήμου Μάνδρας, κυρία Ιωάννα Κριεκούκη, συγκινημένη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την άμεση ανταπόκριση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και για την προσφορά των χρηστικών και οικιακών ειδών στους κατοίκους της Μάνδρας, αλλά και απέναντι στην Οικογένεια Βαρδινογιάννη που προσφέρθηκε να ανοικοδομήσει άμεσα τον 2ο Παιδικό Σταθμό της περιοχής που καταστράφηκε ολοσχερώς, λέγοντας:

«Κυρία Βαρδινογιάννη δεν ξέρω τι να πω…  το ότι εσείς και η οικογένειά σας αναλάβατε να ανοικοδομήσετε τον 2ο Παιδικό Σταθμό που είναι για εμάς θέμα άμεσης ανάγκης για να πάνε τα παιδιά εκεί, να βρουν διέξοδο… το ότι στείλατε τα αποφρακτικά και τα αυτοκίνητα… για όλα αυτά που μας φέρνετε… Είναι θαύμα που μου λέτε ότι σε 15 μέρες θα είναι έτοιμος ο παιδικός σταθμός… Ήξερα ότι είστε μια πολύ σημαντική γυναίκα αλλά τώρα που σας γνώρισα διαπίστωσα ότι είστε μοναδική. Και μόνο η παρουσία σας εδώ μας δίνει ελπίδα… Η ελπίδα μας είστε εσείς… και οικογένειες σαν τη δική σας που πάντα έχουν υποστηρίξει αυτόν τον τόπο σε θέματα υγείας, σε όλα… Θέλω να σας παρακαλέσω στηριζόμενη στην προσωπικότητά σας … θέλω να κάνω μια έκκληση: οι άνθρωποι εδώ είναι νοικοκυραίοι δεν μπορούν να ζήσουν σε μια σκηνή, γι’ αυτό κάνω έκκληση να κινητοποιηθούν οι εργολάβοι από παντού, ένα σπιτάκι αν φτιάξει ο καθένας για μια οικογένεια, θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας…».

(Η Δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη)

Η κυρία Βαρδινογιάννη υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει και ζήτησε από τη Δήμαρχο να της στείλει και μια λίστα με φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να φροντίσει να αποσταλούν στη Μάνδρα. 

(Απο αριστερά: Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Άντρη Αναστασιάδη, Ιωάννα Κριεκούκη)

Συγκλονιστική ήταν και η στιγμή που μια γυναίκα εξήγησε στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πώς κατάφερε να σώσει τα παιδιά της:

«Άνοιξα την κεντρική πόρτα και είδα ένα χείμαρρο. Λέω να πάω να βγάλω τη μάνα μου. Δεν την πρόλαβα τη μάνα μου. Μετά ήρθα και έβγαλα τα παιδιά και ευτυχώς που τα έβγαλα γιατί έπεσε ένα αυτοκίνητο από πίσω, σπάζοντας την μπαλκονόπορτα και τα παιδιά βγήκαν χωρίς παπούτσια».

«Η μητέρα σας από ψηλά θα είναι χαρούμενη να βλέπει ότι φροντίζετε τα παιδιά σας...» της είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν πολύ συγκινητικές.

Η κυρία Βαρδινογιάννη συνοδευόταν από την πρώτη κυρία της Κύπρου Άντρη Αναστασιάδη, η οποία αντικρίζοντας την καταστροφή στις γειτονιές, έσπευσε να σταθεί έμπρακτα και εκείνη στο πλευρό των πληγέντων.

Η κυρία  Άντρη Αναστασιάδη αφού εξέφρασε την οδύνη της για το μέγεθος της καταστροφής δήλωσε ότι η Κύπρος βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας και ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανακουφίσει τον πόνο τους. 

«Εργολάβοι από όλη την Ελλάδα από την την Κύπρο… Ένα σπίτι αν αναλάβει ο καθένας»… είπε η Δήμαρχος Μάνδρας, με την κυρία Άντρη Αναστασιάδη να της απαντά:

«Αυτό που ζητήσατε θα το αναλάβω».

Οι δύο κυρίες μπήκαν στα σπίτια των κατοίκων συνομίλησαν μαζί τους και άκουσαν τις ανάγκες τους.

«Έχω συγκλονιστεί…Τι είναι αυτά τα πράγματα. Παναγία μου… Θεέ μου. Άνθρωποι νοικοκυραίοι πώς βρεθήκατε έτσι;» είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη αντικρίζοντας την καταστροφή στη περιοχή.

Το ΡΙΚ το κρατικό κυπριακό κανάλι έκανε απευθείας μετάδοση από την πληγείσα περιοχή συνομιλώντας με την κυρία Βαρδινογιάννη και την κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η οποία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου στην Κύπρο εκδήλωση προσφοράς και αγάπης για τους πληγέντες.

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» εκφράζει από καρδιάς ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για τη γενναιόδωρη προσφορά τους στις εταιρείες και στους ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για βοήθεια στους κατοίκους της Μάνδρας: ATHENAEUM INTERCONTINENTAL, ATHENS WAS HOTEL,  BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε., CIVITEL, OLYMPIC HOTEL,  HOTEL GRANDE BRETAGNE, MARGI HOTEL, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟΓΛΟΥ, NJV ATHENS PLAZA HOTEL,  PRESIDENT HOTEL ATHENS, ST. GEORGE LYCABETTUS HOTEL, Ι. ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε., Φαίη Μπαρμπαλιά Μάνεση, Έλενα Μπαρμπαλιά Σαρακάκη και Aθηνά Σκούρα.  Η προσπάθεια συνεχίζεται από τα δύο Ιδρύματα  και από την ευαισθητοποίηση που κάνουν για να συμβάλουν σε αυτή την άμεση ανάγκη όσοι περισσότεροι μπορούν. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top