Ο Μαραθώνιος έδωσε λάμψη στην Αθήνα

Η πιο γιορτινή μέρα στην πόλη

Ο Μαραθώνιος έδωσε λάμψη στην Αθήνα

Η πιο γιορτινή ημέρα για την Αθήνα είναι πια η Κυριακή της διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου! Η πόλη γέμισε χρώμα, ήχους, χαμόγελα και επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης! 

Περίπου 20.000 άνθρωποι από περισσότερες από 100 χώρες ήρθαν για τον Μαραθώνιο και αρκετοί θα παραμείνουν για μέρες στην Ελλάδα! 

Αν συνυπολογίσει κανείς τους Έλληνες που ταξίδεψαν από κάθε γωνία της Ελλάδας για να τρέξουν στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χρονιάς, δικαιώνονται όσοι θεωρούν ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας σε μια περίοδο που δεν θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικά για την Ελλάδα.

 

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία. Οργανωτικά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος θεωρείται άψογος και μέσα στις καλύτερες διοργανώσεις μαραθώνιων του κόσμου! 

Ο αγώνας ξεκίνησε ακριβώς στην προκαθορισμένη ώρα, χωρίς καθυστερήσεις σε κανένα block εκκίνησης. 

18.500 δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο και άλλοι 33.000 στους άλλους αγώνες δρόμου της ημέρας, αγωνίστηκαν στην ώρα τους με απόλυτη ασφάλεια και με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες! 

Συνολικά πάνω από 51.000 δήλωσαν συμμετοχή, οι περισσότεροι εκ των οποίων τερμάτισαν και πήραν το μετάλλιο τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο που είχε φορέσει το πιο λαμπερό του κοστούμι!

Πρώτος από τους ελίτ δρομείς και νικητής του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού αναδείχθηκε ο Κενυάτης Σάμουελ Καλαλέι με χρόνο 2:12:27. 

Στις γυναίκες πρώτη έφτασε στο Καλλιμάρμαρο η Μπαντάνε Μπεντάτου Χίπρα απο την Αιθιοπίας με χρόνο 2:34:18.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις σερί νίκες του Χριστόφορου Μερούση, πρώτος τερμάτισε ο εκπληκτικός Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 2:27:21 μετά από συναρπαστική μάχη με τον σπουδαίο Χιώτη δρομέα που έκανε 2:28:19 και τρίτος  ήρθε ο Γιώργος Καραΐσκος με χρόνο 2:28:57 

Πανελληνιονίκης γυναικών στον Μαραθώνιο η εξαιρετική δρομέας μεγάλων αποστάσεων Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 2:49:06 .

Στη δεύτερη και τρίτη θέση δυο κορίτσια που δοκίμασαν για πρώτη φορά να τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή και ανέβηκαν στο βάθρο, η Γλυκερία Τζιατζιά με 2:51:14 και η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο με 2:53:58.

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ 

Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με δική του ομάδα ο Σύλλογος "Όραμα Ελπίδας" στέλνοντας ηχηρό και συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς! 

Στην ουσία η συμμετοχή του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" ήταν το αποκορύφωμα της σπουδαίας δράσης "Μαραθώνιος Ζωής" που ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς σε συνεργασία με τη δρομική ομάδα της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου. Σε δεκάδες αγώνες δρόμου στην Ελλάδα οι δρομείς της κατόχου του Πανελληνίου Ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου έτρεχαν με όραμα και ελπίδα και προσωπικό του Συλλόγου βρισκόταν επί τόπου για την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών! 

Το ίδιο συνέβη και χθες όπου αυτή η σπουδαία προσπάθεια κορυφώθηκε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο με τη συνδρομή του ΣΕΓΑΣ! 

Ένας από τους δρομείς της "Marathon Team Greece by M.Polyzou" που έτρεξε με όραμα και ελπίδα ήταν και ο Νίκος Αρμένης, πολιτικός συντάκτης του star και παρουσιαστής μαζί με τη Μαρία Πολύζου της μοναδικής εκπομπής για το τρέξιμο στην ελληνική τηλεόραση "Keep Running" στο star.gr/webtv.

"Ήταν η όγδοη φορά που τερμάτισα στον Μαραθώνιο δρόμο και 4η στον Αυθεντικό. Κάθε φορά τρέχω για κάποιο ιδιαίτερο λόγο και σκοπό. Σήμερα αγωνίστηκα για τα παιδιά του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" που καθημερινά τρέχουν στον πιο δύσκολο Μαραθώνιο και βγαίνουν νικητές" , είπε στην κάμερα του Star φανερά συγκινημένος ο Νίκος Αρμένης ευχαριστώντας την προπονήτρια του και τους δικούς του ανθρώπους για την φετινή του επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ διαδρομής. 

Με όραμα και ελπίδα βίωσαν τον προσωπικό τους άθλο όλοι οι δρομείς της "Marathon Team Greece by M. Polyzou", τους οποίους υποδεχόταν στη γραμμή τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, η προπονήτρια τους, σπουδαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος. 

ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ GALA ΤΗΣ AIMS 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Gala της AIMS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθώνιων Δρόμων) και του ΣΕΓΑΣ για τις βραβεύσεις των καλύτερων μαραθωνοδρόμων της χρονιάς. 

Η λαμπερή εκδήλωση έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα. 

Το βραβείο διαχρονικού αθλητή πήρε φέτος η σπουδαία μαραθωνοδρόμος Ρόζα Μότα από την Πορτογαλία η οποία κέρδισε για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Αθήνα το 1982 και το 1988 αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στη Σεούλ!

Καλύτερος μαραθωνοδρόμος αναδείχθηκε ο κενυάτης Έλιουν Κιπτσόγκε, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 και νικητής στον Μαραθώνιο του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο του 2017 με χρόνο 2:03:32 που αποτελεί την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως για φέτος. 

Καλύτερη μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, επίσης από την Κένυα, η Μαίρη Κεϊτάνι η οποία τον περασμένο Απρίλιο στο Λονδίνο σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών σε αγώνα με  γυναίκες μόνο αγωνιζόμενες, με χρόνο 2:17:01. 

Ένα πρόσωπο από κάθε τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσιάζοντας ένα από τα βραβεία. 

Το star εκπροσώπησε ο δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος Νίκος Αρμένης για το βραβείο Υγείας το οποίο πήραν ο ΣΔΥΑ ( Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών ) και η Wind Running Team.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο,  πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο Γενικός Συντονιστής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Μάκης Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας Παναγιώτης Δημάκος, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, διοργανωτές περισσότερων από 100 μαραθώνιων στον κόσμο, η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου Μαρία Πολύζου, ο πρέσβης της φλόγας του μαραθωνίου δρόμου Σπύρος Ζαγάρης, εκπρόσωποι συλλόγων δρομέων και διακεκριμένοι δρομείς. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top