Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Σε χιλιάδες ευρώ ανέρχονται τα παράνομα κέρδη τους

Έκαναν τους υπαλλήλους ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία και της φωτογραφίες των μελών της σπείρας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Οι συλληφθέντες, υποδύονταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, και προφασίζονταν ότι υπήρχε κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης για να κλέβουν τους ηλικιωμένους.

Άλλες φορές, υποδύονταν είτε τους λογιστές είτε φίλους συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων λέγοντάς τους πως υφίσταται κάποια οφειλή στην εφορία ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, αξιώνοντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.

Οι δράστες προέβησαν τουλάχιστον, από τον Ιούλιο του 2016, σε 9 περιπτώσεις έκνομων ενεργειών σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ιωαννίνων και Κοζάνης, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος 34.110 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25.400 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) ΚΙΤΣΑ Χρυσοβαλάντη του Θωμά και της Αφροδίτης, γεν. 1979 στη Θεσσαλονίκη.

2) ΖΩΓΡΑΦΟ Αντώνιο του Γεωργίου και της Βάιας, γεν. 1984 στην Πάτρα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 03-01-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στον εντοπισμό των δραστών των ήδη τετελεσμένων περιπτώσεων κλοπής και απάτης, στην αποτροπή τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388356 Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top