Ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου συναντήθηκε με τον ηθικό αυτουργό και μετά επέστρεψε στο γραφείο του δικηγόρου

Τα κρίσιμα πέντε λεπτά πριν από την εκτέλεση του ποινικολόγου - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:02

Συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φαίνεται ότι είχε ο ένας από τους δράστες, ενδεχόμενο που ερευνούν με μεγάλη προσοχή οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ανέδειξαν την απομάκρυνση ενός από τους δύο δράστες από το τραπέζι της συζήτησης λίγο αφότου αυτή ξεκινήσει.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο δράστης βγήκε από το κτίριο και όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πολύ πιθανόν να είχε συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό της άσκησης πίεση, εκβιασμού ή εκφοβισμού του δικηγόρου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό του γραφείου και ενδεχομένως να πάρει οδηγίες για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, υπήρξαν 3 – 4 μετακινήσεις των δραστών, όπως και του θύματος και του συνεργάτη του μέσα στο χώρο του γραφείου για διάφορους λόγους.

Όπως φέρεται να κατέθεσε μάλιστα ο 32χρονος, το τελευταίο κρίσιμο 5λεπτο, ενώ είχε πάει στο δικό του γραφείο για να απαντήσει σε μια τηλεφωνική κλήση, τον ακολούθησε ένας από τους δράστες και τον καθήλωσε με την απειλή όπλου στη θέση του, ενώ ο άλλος βρισκόταν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Πολύ πιθανόν λοιπόν, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο δεύτερος δράστης να ήθελε να εκφράσει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους και να δηλώσει τα… αιτήματά του. Αυτός είναι και ο δολοφόνος του ποινικολόγου, την περιγραφή του οποίου έχουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Σημαντικό στοιχείο που έχουν επίσης στα χέρια τους οι αρχές είναι ο αριθμός τηλεφωνικής σύνδεσης που χρησιμοποίησε κάποιος από τους δράστες για να κλείσει τηλεφωνικά και απευθείας με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το ραντεβού του θανάτου.

Την ίδια στιγμή, από τα αποτυπώματα που έχουν βρεθεί στο χώρο, οι αστυνομικές αρχές αρχικά θα ξεχωρίσουν όσα δικαιολογημένα εντοπίστηκαν εκεί (π.χ. του βοηθού του άτυχου δικηγόρου, συνεργατών κ.ά.) από τα «αδικαιολόγητα». Στη συνέχεια θα απομονωθούν τα επίμαχα σε κρίσιμα σημεία στη σκηνή του εγκλήματος.

«Δεν ήταν αποφασισμένοι και αδίστακτοι, πόσο μάλλον επαγγελματίες. Είναι κακοποιοί, που πήγαιναν να πιέσουν, να εκβιάσουν ή να εκφοβίσουν και για άγνωστους ακόμη λόγους έφθασαν στο έγκλημα», υποστηρίζει στην εφημερίδα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες.

Η βολίδα από το όπλο που σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο είναι μικρού διαμετρήματος, ενδεχομένως από πιστόλι Τοκάρεφ των 7.65 χιλιοστών, με τους δράστες να μαζεύουν τον κάλυκα. Από τα πρώτα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων το συγκεκριμένο όπλο δεν σχετίζεται με άλλη εγκληματική ενέργεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top