Χτύπησαν ΑμΕΑ μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Ο άνθρωπος που ανέδειξε το θέμα αποκαλύπτει στο STAR ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, μάρτυρας ήταν ο θυρωρός, ο οποίος όμως ΔΕΝ επενέβη!

Αποτροπιασμό προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός ενός εθελοντή με αναπηρία μέσα στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο νεαρός θα μιλούσε σε εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό. Τα όσα αποκαλύπτει για την περιπέτειά του, σοκάρουν.

«"Άρπαξα" τις γενέθλιες σφαλιάρες μου εντός του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ ενώ βγήκα ''σηκωτός'' από καμιά 20αριά άτομα. Φυσικά και όταν βρίσκεσαι σε αναπνευστική ανεπάρκεια με 80% αναπηρία και μετά βίας κρατιέσαι στα πόδια σου, το λες και αίσιο τέλος. Κάποιοι άλλοι φοιτητές έφυγαν με ματωμένες μύτες. Το έγκλημα μου; Απαξίωσα ένα ''αγωνιστικό'' φυλλάδιο» περιγράφει.

Σ' αυτό το φυλλάδιο (που γράφει: Στον δ***** ο εθελοντισμός και η καριέρα) αναφέρεται ο 34χρονος που ξυλοκοπήθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν ξεκινήσει εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν αναρτηθεί πανό με συνθήματα κατά της ΜΚΟ που είχε αναλάβει την παρουσίαση.

«Στην πόρτα εξόδου, τρώω άλλη μια από έναν δίμετρο και σταματώ. Όση δύναμη έχω του φωνάζω, ''αν νιώθεις καλύτερα και δυνατός δώσε μια ακόμη. (...) Οι πιο ψύχραιμοι, αφού με έχουν πετάξει στον δρόμο και εκτός ''περιοχής κυριαρχίας''  τους, με συμβουλεύουν να μην ξαναπατήσω, αλλιώς θα τις ''φάω'' χειρότερα».

Ο Απόστολος Δοξιάδης, ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή με ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρύτανη ανέδειξε το θέμα, αποκαλύπτει στο STAR ότι καθ' όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, μάρτυρας ήταν ο θυρωρός, ο οποίος όμως ΔΕΝ επενέβη!

«Του ζήτησε να ενημερώσει την πρυτανεία. Του ζήτησε προστασία κι ο θυρωρός απάντησε ότι "πρυτανεία είμαι εγώ" και τον έδιωξε» εξηγεί ο συγγραφέας.

Το STAR επικοινώνησε με τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα πράξει τα δέοντα όταν ενημερωθεί πλήρως για το τι ακριβώς συνέβη.

Το "ΠΟΤΑΜΙ" καταδίκασε το περιστατικό

«Πρόκειται για πράξη "φασίζουσας" τυφλής βίας από ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταντήσει τα πανεπιστήμιά μας γιάφκες ναρκωτικών και όπλων και "ορμητήρια" εγκληματικής δράσης».

Ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top