Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Μια επιχείρηση εκφοβισμού που οδήγησε στο θάνατο

Απομακρύνεται η αστυνομία από το σενάριο του συμβολαίου θανάτου

Επιχείρηση εκφοβισμού η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της άγριας δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος εκτελέστηκε μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Ασκληπιού από δύο άνδρες που εμφανίστηκαν μπροστά του ως πελάτες.

Διαβάστε επίσης: Μάρτυρας- «κλειδί» στην υπόθεση δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου o στενός του συνεργάτης

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αποκλειστικά στο Star αυτόπτης μάρτυρας – «Ήταν πεσμένος κάτω με αίματα στον κρόταφο»

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του «ψηλού» και του «κοντού» τους οποίους αναζητά η αστυνομία

Καταιγιστικές εξελίξεις στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Με ποιά παλιά απόπειρα δολοφονίας σχετίζει την υπόθεση η αστυνομία

Η βαλλιστικής εξέταση της σφαίρας που στοίχισε τη ζωή στον Μ. Ζαφειρόπουλο, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, το γενετικό υλικό, η κατάθεση του στενού του συνεργάτη που βρισκόταν στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, αλλά και το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας από την απέναντι τράπεζα και οι κάμερες κυκλοφορίας αποτελούν τα βασικά στοιχεία που εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και τα οποία δείχνουν πολλά για τους δράστες της απίστευτης αυτής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Πλέον η αστυνομία αρχίζει να απομακρύνεται από το σενάριο της εκτέλεσης ενός συμβολαίου θανάτου και προσανατολίζονται στην εκδοχή μιας επιχείρησης εκβίασης ή εκφοβισμού που τελικά κατέληξε σε μια τραγωδία.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες έξω από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου: Η στιγμή που η οικογένειά του φτάνει στο σημείο της δολοφονίας

Το γενετικό υλικό και τα δακτυλικά αποτυπώματα από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου θα «αποκαλύψουν» τους δολοφόνους;

Το Σάββατο η κηδεία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Τι αναφέρει η οικογένεια του

Αυτό που κάνει τους αστυνομικούς να προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι αφενός ο ερασιτεχνισμός που επέδειξαν οι δράστες, οι οποίοι δεν έκρυψαν τα χαρακτηριστικά τους, εμφανίστηκαν ως πελάτες και μετά από τον πυροβολισμό στον Ζαφειρόπουλο, πήραν και από τον συνεργάτη του ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό, για να δείξουν ενδεχομένως ότι πρόκειται για ληστεία.

Πολλά στοιχεία επίσης δίνουν οι ιδιόχειρες σημειώσεις που κρατούσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους εκτελεστές τους, καθώς αν τα όσα υποστήριζαν οι υποτιθέμενοι πελάτες είναι αληθινά, τότε στις σημειώσεις αυτές θα υπάρχουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες, αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς.

 Αυτό που φοβούνται στην ΕΛΑΣ είναι μήπως μετά από την τόσο μεγάλη δημοσιοποίηση του θέματος, οι εκτελεστές επιχειρήσουν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Έτσι, προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις περιγραφές των δύο δραστών, ώστε να τους ταυτοποιήσουν και να στείλουν σήμα σε όλα τα σημεία εξόδου από τη χώρα, λιμάνια, αεροδρόμια και συνοριακούς σταθμούς.

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά κάποιον τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ο ψηλός». Πρόκειται για ένα άτομο 30-40 ετών με ύψος 1,80, είναι αδύνατος, μελαχρινός και έχει κοντά σκούρα μαλλιά.

Το δεύτερο άτομο που αναζητά η αστυνομία είναι ο «κοντός». Υπολογίζεται ότι είναι 27-40 ετών, έχει ύψος 1.65-1.70, είναι αδύνατος έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα και κοντά σκούρα μαλλιά.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους φαίνεται να είναι αρκετά και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τους συλλάβουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top