Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους αστυνομικούς έξι μήνες μετά από την απαγωγή του για τα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων.
Ο ίδιος βλέποντας χθες τους αστυνομικούς να εισβάλουν στη μάντρα αυτοκινήτων, όπου κρατούνταν αιχμάλωτος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το μαρτύριο του είχε τελειώσει.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς και μετά ξέσπασε σε λυγμούς από την ανακούφιση.
Περιέγραψε μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια τον Γολγοθά που ανέβαινε τις 187 μέρες της ομηρείας του, τονίζοντας στους αστυνομικούς ότι οι απαγωγείς του φρόντιζαν συνεχώς να του τονίζουν ότι δε θα έχει καλό τέλος.
«Μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο, ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μία κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε από πού έβγαινα ούτε πού έμπαινα. Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δε μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε», είπε.
Αναζητούνται και άλλοι απαγωγείς
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς έχει στα χέρια της στοιχεία ότι η ομάδα που πιάστηκε τη Δευτέρα δεν είναι η πρώτη, αυτή δηλαδή που πραγματοποίησε την απαγωγή.
Η αστυνομία βάσει των πληροφοριών που έχει μέχρι τώρα στα χέρια της εκτιμά ότι εκείνοι που απήγαγαν τον επιχειρηματία πριν από έξι μήνες απογοητεύτηκαν όταν κατάλαβαν ότι δε θα πάρουν τα λύτρα που ζητούσαν και τον παρέδωσαν στην ομάδα, η οποία συνελήφθη τελικά χθες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.