Το star.gr στην πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά - Ένας χώρος παιχνιδιού, γέλιου και λύτρωσης

«Οι γονείς αντιδρούν με συγκίνηση, ενθουσιασμό κι ευγνωμοσύνη» αναφέρει ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Θωμάκος - Πρώτη Ανάρτηση 27-09-2017 14:37

Το star.gr στην πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά

Στο παραπάνω βίντεο 360, πατώντας το δεξί βελάκι πάνω αριστερά, μπορείτε να δείτε ένα από τα παιχνίδια της ιδιαίτερης αυτής παιδικής χαράς, με το κλασσικό παιχνίδι του μύλου. Γυρίζοντας κι άλλο δεξιά, μπορεί κανείς να διακρίνει την ειδική κούνια με κάθισμα ΑμεΑ και μια τρίλιζα. Στην ευθεία, βρίσκεται το παιχνίδι «φωλιά». Πρόκειται για πολυόργανα που προσφέρονται για δημιουργικό παιχνίδι. Πατώντας το βελάκι που δείχνει κάτω, μπορείτε να διακρίνεται το ειδικό δάπεδο πρόσβασης κι ασφάλειας. 

Η πρότυπη παιδική χαρά για παιδιά ΑμεΑ βρίσκεται στη Ν. Κηφισιά, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Μες στο πράσινο και την ησυχία! Σε έναν χώρο φιλόξενο και γαλήνιο. Εγκαινιάστηκε στις 27 Ιουνίου κι έκτοτε έχει προσφέρει χαρά και γέλια σε πολλά παιδάκια που το έχουν ανάγκη.

Το star.gr επισκέφτηκε την πρώτη παιδική χαρά ΑμεΑ μαζί με τον Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Γιώργο Θωμάκο, με τον οποίο μίλησε για το φιλόδοξο και σπουδαίο αυτό εγχείρημα.

O Δήμαρχος, κ. Γιώργος Θωμάκος

«Η παιδική χαρά αυτή γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων παιδιών και γονέων, ιδίως τα Σαββατοκύριακα» αναφέρει ο Δήμαρχος.

Η ιδέα ανήκει σε κάποιους ροταριανούς ομίλους. «Με συντονισμό του ροταριανού ομίλου ‘Κηφισιά-Πολιτεία’ και με ισχυρή χρηματοδότηση από εκεί, με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και με άλλους χορηγούς, δημιουργήθηκε αυτή η πρότυπη και υποδειγματική παιδική χαρά, για παιδιά έως 14 ετών, με ειδικές ανάγκες. Αυτό, ξεχωρίζει και διαφοροποιεί το πάρκο και όλο το συγκρότημα εδώ, από οποιαδήποτε άλλη δομή για παιδιά» εξηγεί ο κ. Θωμάκος.

 

 

 

Στην παιδική χαρά υπάρχουν δάπεδα ασφαλείας, 4 παιχνίδια παιδικών χαρών ΑμεΑ, τα οποία είναι πιστοποιημένα «με ειδικό σήμα καταλληλότητας», ενώ έχει γίνει ήδη 2 φορές ειδική επιθεώρηση.

«Η δομή αυτή έχει ενθουσιάσει και εντυπωσιάσει κι έχει δώσει λύτρωση στις οικογένειες που κουβαλούν αυτόν τον σταυρό, γιατί τα παιδιά βρίσκουν σε αυτόν τον χώρο μια αγκαλιά που τους λείπει και βρίσκουν δικαίωση».

Ένα πρόβλημα που ο Δήμος αντιμετωπίζει, είναι αυτό της συντήρησης της παιδικής χαράς, καθώς «συχνά γίνονται βανδαλισμοί και φθοροποιές επιθέσεις, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Αυτό δεν μπορεί να προληφθεί». Ερώτημα που εγείρεται στο σημείο αυτό είναι πώς και, κυρίως, γιατί ορισμένοι νιώθουν την ανάγκη να καταστρέψουν κάτι τόσο όμορφο και τόσο σημαντικό, όπως μια παιδική χαρά για παιδάκια με ειδικές ανάγκες. «Εδώ δημιουργήσαμε μια φωλιά για τα παιδάκια, που πρέπει όλοι μας να αγκαλιάσουμε. Νοσηροί ‘άνθρωποι’ θέλουν να κάνουν το κακό ακόμα κι εδώ. Πρέπει να πω, ότι έχει χρειαστεί να την επισκευάσουμε 3 φορές, ακόμα και να φέρουμε καινούρια παιχνίδια» επισημαίνει ο Δήμαρχος. Και να σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά λειτουργεί μόλις 3 μήνες…

 

 

Η ανταπόκριση του κόσμου, σε σχέση με τον αριθμό των οικογενειών που έχουν παιδάκια ειδικών αναγκών, είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Άλλωστε, είναι ακόμα νωρίς. «Σιγά σιγά τη μαθαίνει ο κόσμος» λέει ο κ. Θωμάκος χαρακτηριστικά.

«Οι γονείς αντιδρούν με συγκίνηση, ενθουσιασμό κι ευγνωμοσύνη» αναφέρει ο Δήμαρχος κλείνοντας. Προσθέτει χαμογελώντας ότι «στα εγκαίνια, μάλιστα, την κορδέλα την κόψαμε μαζί με δυο παιδάκια που έχουν αυτές τις ανάγκες».

 

*Η παιδική χαρά λειτουργεί καθημερινά 08:00-15:00 και 17:30-21:30. Βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Ν. Κηφισιά.

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top