Δεν αποχωρεί η Eldorado από την Ελλάδα – Πανηγυρίζουν οι μεταλλωρύχοι

Τι συνέβη στη συνάντηση με τους εργαζόμενους - Νέα ενημέρωση: 22:00

Ευχάριστα νέα είχε για τους μεταλλωρύχους η διοίκηση της Eldorado Gold, καθώς ανακοίνωσε πως αναστέλλει την απόφασή της να βάλει λουκέτο στην Ελληνικός Χρυσός, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι ξεκινά «εποικοδομητικό διάλογο» με την ελληνική κυβέρνηση.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μιας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης», δήλωσε ο επικεφαλής της Eldorado, George Burns.

Πάντως στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να θέσει τις εγκαταστάσεις της σε κατάσταση συντήρησης αν ο διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων», πρόσθεσε ο κ. Burns.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top