Έκαναν τηλεφωνικές απάτες υποδυόμενοι τον δικαστικό λειτουργό και την ασθενή, ξαφρίζοντας χιλιάδες ευρώ από πολίτες

Στο φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των δυο δραστών που είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα

Έκαναν τηλεφωνικές απάτες και αποσπούσαν χρήματα

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ενός 51χρονου άνδρα και μιας 54χρονης γυναίκας οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες, οργανισμούς, εταιρίες και σωματεία, έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία, κατόπιν  σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. (επιθ.) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ (ον.) Νικόλαο του Ευσταθίου και της Άννας γεννηθέντα την 16-4-1966 στην Ερμούπολη Κυκλάδων.

2. (επιθ.) ΜΠΟΥΖΟΥΛΑ (ον) Σεβαστή του Χριστόδουλου και της Σοφίας γεννηθέντα την 3-1-1963 στα Ιωάννινα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476823 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ:

Οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Xαρακτηριστικό είναι ότι εξιχνιάσθηκαν 42 περιπτώσεις απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών εταιρειών, σωματείων.

Οι δυο δράστες, ισχυρίζονταν ψευδώς πως ο 51χρονος είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός ή πρόσωπο με "προσβάσεις" και «γνωριμίες» και η γυναίκα «ασθενής» που χρήζει άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top