Επιχειρηματίας στον Βόλο ξέσπασε κατά κλιμακίου ελεγκτών

"Πιάστηκε" για ανασφάλιστη εργασία

Ξέσπασε κατά κλιμακίου ελεγκτών επιχειρηματίας στον Βόλο

Τα επεισόδια επεισόδια μεταξύ εκπροσώπων ελεγκτικών μηχανισμών και επαγγελματιών δίνουν και παίρνουν! Το Δημόσιο διεξάγει απανωτούς ελέγχους, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό στους επαγγελματίες, που πλέον αντιδρούν.

Νέο κρούσμα σημειώθηκε στον Βόλο. Εκεί, μόλις το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας μετέβη για έλεγχο σε επιχείρηση στον χώρο της εστίασης, ο επαγγελματίας επιχείρησε να «φυγαδεύσει» εργαζόμενο που απασχολούνταν ανασφάλιστος εκεί.

Φυσικά, στο κατάστημα επικράτησε ένταση, ενώ ο επαγγελματίας φέρεται ότι αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του εργαζόμενου, για τον οποίο σημειώθηκε παράβαση.

Οι τόνοι, λοιπόν, ανέβηκαν, με τον επιχειρηματία να επιχειρεί, όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», να κινηθεί ενάντια στους ελεγκτές, σπρώχνοντας ό,τι έβρισκε μπροστά του.  

Η αστυνομία κλήθηκε αμέσως, δεν χρειάστηκε, όμως, να επέμβει περαιτέρω. Ο επαγγελματίας ζήτησε συγγνώμη από τους ελεγκτές και παρέλαβε τη βεβαίωση παράβασης της εργατικής νομοθεσίας, που επισύρει πρόστιμο της τάξεως των 10.500 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες, η Μαγνησία οργώνεται από κλιμάκια 4 διαφορετικών υπηρεσιών, που ερευνούν τυχόν φοροδιαφυγή και ανασφάλιστη εργασία. Πρόκειται για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, συνεργεία ελέγχου από το ΙΚΑ, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και, τέλος, ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top