Πανελλήνιες 2017: "Σφαγή" στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης- Συντριπτικό ποσοστό μαθητών έγραψε κάτω από 10! Πώς θα επηρεαστούν οι βάσεις

"Λήξη συναγερμού" για τους μαθητές στις επόμενες μέρες

Πανελλήνιες 2017: "Σφαγή" στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης- Συν

Στο τέλος της εβδομάδας –ή στις αρχές της επόμενης- θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψήφιων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017, καθώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία ακόμα, αφήνοντας μαθητές και γονείς να «βράζουν».

Όπως όλα δείχνουν, βαρόμετρο θα είναι τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και η κακή επίδοση πολλών μαθητών σε αυτά. Οι βάσεις αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ», που επικαλείται στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση στο μάθημα αυτό. Στο σύνολο των 20.425 υποψηφίων, μόλις 35 μαθητές κατάφεραν να γράψουν άριστα. Επομένως, αναμένεται σημαντική πτώση στις βάσεις των περισσότερων σχολών στο 2ο και το 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Αντίθετα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν αναμένονται ιδιαίτερες «ταραχές», καθώς τα θέματα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ήταν διαβαθμισμένα και παρόμοιας δυσκολίας με τα περσινά. Μικρή άνοδο στις βάσεις θα δουν σχολές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Ψυχολογίας και Νομικής, που οφείλεται κυρίως στη μείωση του αριθμού των εισακτέων.

Μικρές αποκλίσεις προβλέπονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών Υγείας, καθώς τα δυσκολότερα θέματα Βιολογίας και Χημείας αντισταθμίζονται.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top