Πανελλήνιες 2017: Σε ποιες σχολές οι βάσεις θα ανέβουν έως και 1.500 μόρια

Εκτιμήσεις μέχρι τα έως τώρα στοιχεία

Πανελλήνιες 2017: Ποιες βάσεις θα ανέβουν 1.500 μόρια

Παρά το φετινό Βατερλώ στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι πολυτεχνικές σχολές που παραμένουν μια σταθερά αγαπημένη επιλογή δε θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς και φέτος τις διεκδικούν οι λιγοστοί σε σχέση με πέρσι υποψήφιοι.

Αντίθετα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική, επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας των φετινών υποψηφίων με τις εκτιμήσεις να σημειώνουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση.

Από την άλλη οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα, εκτοξεύουν Νομική, ιατρικές σχολές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις βάσεις εισαγωγής και στα Παιδαγωγικά.

Πιο αναλυτικά, τα Παιδαγωγικά Τμήματα εκτινάσσονται στα ύψη, ανεβαίνοντας έως και 1.500 μόρια. Μικρότερη αναμένεται η μεταβολή στο τμήμα του ΕΚΠΑ με τη βάση να ανεβαίνει κατά 630 μόρια, ενώ στα Ιωάννινα η σχολή Νηπιαγωγών αναμένεται να εκτιναχθεί 1.200 μόρια και το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου περισσότερο από 1.300 μόρια.

Οι οικονομικές σχολές κεντρικών Ιδρυμάτων αναμένεται να έχουν νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ με πτώση άνω των 600 μορίων, ενώ το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ αναμένεται να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.

Αντίθετα οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να έχουν μικρή άνοδο μεταξύ 80 και 100 μορίων, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων.

Στα Πολυτεχνία, στην Αθήνα η σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περί τις 250 μονάδες, ενώ η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα έχει πτώση λίγο πάνω από 100 μόρια.

Τέλος μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας, ωστόσο οι βάσεις δεν δείχνουν να μειώνονται πολύ. Έτσι οι σχολές Ηλεκτρολόγων σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη αναμένεται να έχουν πτώση από 280 ως 350 μόρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top