Δραματική η κατάσταση στον Κάλαμο: Καίγονται σπίτια και οι κάτοικοι φωνάζουν "Βοήθεια"

Τραυματίστηκε αξιωματικός της Πυροσβεστικής- Η φωτιά εξαπλώνεται προς το Καπανδρίτι-Πρώτη ανάρτηση:13-08-2017 18:28

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο η οποία ξεκίνησε στην περιοχή κοντά στους Αγίους Αποστόλους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικός της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα είκοσι άνδρες της Πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα. Επίσης κατέφθασαν στην περιοχή δώδεκα άτομα πεζοπόρο, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που πραγματοποιεί ρίψεις από αέρος, ωστόσο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Υδροφόρες του Δήμου συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Οι κάτοικοι έντρομοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, ενώ ζητούν απεγνωσμένα "Βοήθεια"! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το χωριό του Καλάμου τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες μία πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο κ. Πέππας δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού. 

 

 

Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις, η «Αναγέννηση» και η «Κίντερλαντ» κα τα παιδιά απομακρύνονται με ασφάλεια.

 

Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Γιασημάκης τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως η φωτιά καίει αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτη σπίτια και σημείωσε πως  στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα, κάνοντας έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. 

Ο Δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καεί ολόκληρος ο Κάλαμος ενώ υπογράμμισε πως επιχειρούν πολλές δυνάμεις στην περιοχή αλλά χωρίς την ανάλογη συνδρομή από εναέρια μέσα. 

Το μέτωπο της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και κατευθύνεται προς το Καπανδρίτι.

Σημειώνεται πως στο χωριό του Καλάμου βρίσκονται περίπου 4.000 άνθρωποι.

*βίντεο: ΣΚΑΪ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top