Χαμός στη Μύκονο για την παύση της μουσικής μετά τις 3.00 - Δείτε αντιδράσεις στο ρεπορτάζ του Star

To κέντρο της διασκέδασης μετατρέπεται σε...ησυχαστήριο

Μετά από απανωτές καταγγελίες κατοίκων για διατάραξη της κοινής ησυχίας, η αστυνομία... κλείνει τη μουσική στα μπαρ στις 3 τα ξημερώματα κι όχι στις 7 ή στις 8 το πρωί όπως γινόταν ως τώρα! Το νησί που κάνει τη "νύχτα... μέρα", κινδυνεύει να μετατραπεί σε... ησυχαστήριο!

Όπως χαρακτηριστικά είπαν επιχειρηματίες του νησιού στην κάμερα του Star, «Όσοι μας κάνουν την τιμή κι έρχονται.. έρχονται για τη διασκέδαση. Αν ήθελαν να κοιμούνται από τις 3 θα πήγαιναν σε άλλα νησιά».

Αλλά και οι τουρίστες δε βλέπουν..με καλό μάτι την κατάσταση, καθώς πιστεύουν ότι είναι κακό για τους επιχειρηματίες.

Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου του 1996,που προβλέπει ότι τα μπαρ μπορούν να μένουν ανοιχτά ως τις 5 το πρωί, χωρίς όμως μουσική από τις 3 τα ξημερώματα και μετά. Ο νόμος αυτός βέβαια δεν έπαψε ποτέ να ισχύει, ωστόσο οι επιχειρηματίες, προς όφελος των ίδιων και της οικονομίας του νησιού, δεν έκλειναν την μουσική πριν τις 6.00 το πρωί!

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κώστας Κούκας δήλωσε ότι «Η αστυνομία ανταποκρίνεται στις κλήσεις των κατοίκων. Εμείς ζητήσαμε τροπολογία αυτού του νόμου από τα αρμόδια υπουργεία για να συνεχίζει η μουσική ως τις 5.00».

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, απειλούνται με... «λουκέτο» για 10 ημέρες!

Ήδη 10 μαγαζιά έχουν κατεβάσει ρολά, με τους κατοίκους από τη μια να χαίρονται για την εξέλιξη αυτή και τους επιχειρηματίες από την άλλη να κάθονται σε... «αναμμένα κάρβουνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top