Ήρωας ναυαγοσώστης στο Ρέθυμνο! Έσωσε 5 άτομα σε 1 ημέρα- Του έστειλε επιστολή ο δήμαρχος

"Πράξη κοινωνικής προσφοράς" η δράση του

Ήρωας ναυαγοσώστης στο Ρέθυμνο! Έσωσε 5 άτομα σε 1 ημέρα-

Ήρωας έγινε ένας ναυαγοσώστης στο Ρέθυμνο! Ο λόγος; Κατάφερε να σώσει 5 λουόμενους που κινδύνευσαν στην παραλία του και, μάλιστα, μέσα σε μία μόλις μέρα!

Ο Γαβρίλης Τσουντάνης, ο ναυαγοσώστης- ήρωας, δέχτηκε συγχαρητήρια επιστολή από τον δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργο Μαρινάκη. Ο δήμαρχος μίλησε για «πράξη κοινωνικής προσφοράς» τόσο προς τους δημότες της πανέμορφης κρητικής πόλης όσο και προς τους επισκέπτες της.

«Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη διάσωση των πέντε επισκεπτών που πραγματοποίησες την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία του Ρεθύμνου. Ως δήμαρχος του Ρεθύμνου σου εκφράζω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για την ανιδιοτελή πράξη διάσωσης των λουόμενων. Για ακόμα μια φορά απέδειξες την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά σου σε δύσκολες καταστάσεις, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή, και συνολικά την προσφορά σου στην κοινωνία και τους επισκέπτες της» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος, η θάλασσα απαιτεί σεβασμό κι άνθρωποι όπως ο συγκεκριμένος ναυαγοσώστης δεν διστάζουν να την υπηρετήσουν. «Μαζί με τα συγχαρητήριά μου, λοιπόν, σε παρακαλώ δέξου και τις ευχές μου να συνεχίσεις με την ίδια διάθεση και επιμονή το δύσκολο έργο σου με υγεία και δύναμη. Να διαβιβάσεις, επίσης, τις ευχαριστίες και τον έπαινό μου σε όλους εκείνους τους ανώνυμους που εσύ γνωρίζεις ότι σε συνέδραμαν σ' αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη δράση σου. Να είσαι καλά» καταλήγει η επιστολή.

Στο Ρέθυμνο υπάρχουν συνολικά 14 ναυαγοσώστες, σύμφωνα με το λιμεναρχείο, από τις 10:30 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα, ενώ η περιοχή δράσης τους είναι έκτασης περίπου 10 χιλιομέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top