Απίστευτες εικόνες! Γέμισε με φυτοπλαγκτόν και μέδουσες ξανά ο Θερμαϊκός

Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών οδηγεί στην εμφάνισή του/ Πρώτη ανάρτηση: 23-07-2017 12:17

Με την αποκρουστική εικόνα του Θερμαϊκού που ήταν γεμάτος με φυτοπλαγκτόν και μπλε μέδουσες ξύπνησαν οι Θεσσαλονικείς.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Κ. Φυτιανός, το σταχτί φυτοπλαγκτόν που έκανε την επανεμφάνισή του στον Θερμαϊκό επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό.

Το χρώμα του μάλιστα αλλάζει και εξαρτάται κάθε φορά από το είδος του. Μπορεί να είναι γαλαζοπράσινο, κόκκινο, καφέ.

Αυτή τη φορά ο ίδιος εκτιμά ότι πιθανόν έπαιξαν ρόλο οι τελευταίες βροχές ενώ προειδοποίησε ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα που οι θερμοκρασίες θα είναι πιο υψηλές το φαινόμενο να γίνει εντονότερο.

«Το αποχετευτικό σύστημα της πόλης είναι παντορροϊκό που σημαίνει ότι μαζί με τα απόβλητα οδηγούνται σε αυτό και τα νερά της βροχής. Συνεπώς όποτε πέφτουν μεγάλες ποσότητες νερού της βροχής, για να μην υπάρξει βλάβη, ανοίγουν τα φρεάτια υπερχείλισης, οπότε το νερό καταλήγει στον Θερμαϊκό μαζί με τα ακαθάριστα λύματα» ανέφερε και διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και μόνο στο κέντρο της πόλης», είπε ο κ. Φυτιανός.

Σαν να μην έφτανε δε το φυτοπλαγκτόν, την εμφάνισή τους στην πρώτη προβλήτα έκαναν και μπλε μέδουσες, που θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες.

Πηγή: Life-events

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top