Ντροπή: Ατέλειωτες οι ουρές στην Κνωσό! Ταλαιπωρία και αγανάκτηση - Tι είπε στο Star το Υπουργείο Πολιτισμού

Λειτουργεί μόνο ένα ταμείο- Πρώτη Ανάρτηση 18-07-2017 17:01

Υπομονή και…γερά νεύρα χρειάζονται οι τουρίστες και σήμερα, Τρίτη, ώστε να μπορέσουν να επισκεφτούν το Παλάτι της Κνωσού, καθώς οι ουρές είναι ατέλειωτες, αλλά δουλεύει μόνο ένα ταμείο!

Ο φωτογραφικός φακός των neakriti.gr και cretalive.gr κατέγραψε την αγανάκτηση των επισκεπτών, που περίμεναν επί ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και με τον κίνδυνο να χτυπηθούν από τα διερχόμενα οχήματα, για ένα εισιτήριο, που θα εξασφάλιζε την πολυπόθητη είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο.  

Πολλοί αποχωρούσαν από τις ουρές εκατοντάδων μέτρων, ενώ ηλικιωμένοι και μητέρες με μικρά παιδάκια στέκονταν όρθιοι για ώρες. Οι εικόνες έξω από το Παλάτι της Κνωσού είναι ντροπιαστικές! Ένας οδηγός τουριστικού λεωφορείου, μάλιστα, κατέβηκε από το όχημά του, με στόχο να απομακρύνει τους τουρίστες από τη μέση του δρόμου, για να μην υπάρξει ατύχημα.

Προερχόμενοι από κάθε μέρος του κόσμου, οι επισκέπτες του Παλατιού του Μίνωα δεν φαντάζονταν την ταλαιπωρία που τους περίμενε, έξω από έναν από τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Δεν είναι οι πρώτη φορά που συναντώνται αυτές οι εικόνες έξω από το κορυφαίο μνημείο του Μινωικού πολιτισμού. Το ζήτημα, μάλιστα, έφτασε μέχρι και στη βουλή, τίποτα, όμως, δεν έχει αλλάξει.

To Star επικοινώνησε με το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατάσταση που επικρατεί έξω από το παλάτι του Μίνωα για να λάβει την παρακάτω απάντηση:

«Δουλεύουν τρία ταμεία. Είναι πρωτοφανής η προσέλευση. Έχουν 5.000 άτομα την ημέρα. Κάνουν ό,τι μπορούν. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα γίνει μελέτη για ένα νέο κτήριο. Και στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό μπορεί να περιμένεις μιάμιση ώρα».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top