«Τόσοι Σέρβοι στο μπαρ και βγάζεις selfie με έναν μαύρο;»-Αυτή είναι η νεαρή κοπέλα που έγινε άθελά της αιτία του φονικού στον Λαγανά

Η συγκλονιστική της κατάθεση στην αστυνομία με την οποία περιέγραψε το χρονικό της φρίκης

«Τόσοι Σέρβοι στο μπαρ και βγάζεις selfie με έναν μαύρο;»

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το «Πρώτο Θέμα», τις φωτογραφίες της νεαρής Σέρβας η οποία άθελά της, έγινε αιτία του άγριου φονικού στη Ζάκυνθο, με θύμα τον 22χρονο Αμερικανό Μπάκαρι Χέντερσον.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο καυγάς μεταξύ της παρέας των Αμερικανών με αυτή των Σέρβων, ξεκίνησε με μια… selfie.

Η νεαρή κοπέλα που ονομάζεται «Danica» (Ντανίτσα) το μοιραίο βράδυ διασκέδαζε στο κλαμπ του Λαγανά, έκανε το… «λάθος» να δείξει την προτίμησή της στην παρέα του Μπάκαρι, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να της ζητήσουν τον λόγο και στη συνέχεια να πιαστούν στα χέρια με τον 22χρονο Μπάκαρι, ο οποίος έφαγε 19 κλωτσιές στο κεφάλι. Τα περισσότερα χτυπήματα στον αυχένα ήταν σαν να «εκτελούσαν πέναλτι» με σφοδρότατες κρούσεις με τα πόδια. Στο 2ο-3ο χτύπημα πρέπει να είχε πεθάνει.

Aν και στην πρώτη της κατάθεση δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, στην δεύτερη (συμπληρωματική) της κατάθεση, μίλησε για την μοιραία selfie που ήταν η αρχή του κακού:

«Περί τις 2 τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 πήγα στο μπαρ για ποτό. Εκεί γνώρισα τους τρεις Αμερικανούς που έχω αναφέρει στην κατάθεσή μου, τον Τσαντ, τον Μπάκαρι, ο οποίος ήταν ο μελαψός που χτυπήθηκε, και έναν τρίτο το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι. Καθώς πίναμε ποτό και διασκεδάζαμε, θέλησα να βγάλω μια φωτογραφία selfie με τον Τσαντ και τον Μπάκαρι. Εκείνη την ώρα, μέσα στο μπαρ γινόταν πάρτυ με πολλούς Σέρβους. Κάποια στιγμή ένας από αυτούς που διασκέδαζαν δίπλα μας με πλησίασε και μου είπε: ‘‘Υπάρχουν τόσοι Σέρβοι εδώ στο μπαρ, γιατί μιλάς με έναν μαύρο;’’. Εγώ τον αγνόησα, αλλά ο Μπάκαρι μίλησε στον Σέρβο. Δεν θυμάμαι τι είπαν. Τότε ο Σέρβος γύρισε απότομα και έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο του Μπάκαρι. Αρχικά ο Μπάκαρι δεν αντέδρασε, αλλά λίγο αργότερα χτύπησε τον Σέρβο στο κεφάλι με ένα μπουκάλι μπίρας που κρατούσε. Ξεκίνησε καβγάς μεταξύ τους και μπήκα στη μέση θέλοντας να τους χωρίσω. Τότε πιστεύω ότι ο μελαψός Μπάκαρι με χτύπησε κατά λάθος με τον αγκώνα του στο πηγούνι μου και εγώ άρχισα να αιμορραγώ. Τότε ο φίλος μου ο Αμίρ, ο οποίος είναι και φίλος του ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον έχω γνωρίσει στο μπαρ, με ρώτησε τι έγινε και αιμορραγούσα. Εγώ έκλαιγα, πονούσα και ζήτησα από τον Αμίρ να σταματήσει τον καβγά μεταξύ του Αμερικανού Μπάκαρι και του Σέρβου. Ο Αμίρ βγήκε στον δρόμο και πήγε να βρει τον Αμερικανό, για να δει τι είχε συμβεί. Μετά από λίγο, ο Αμίρ μαζί με άλλα άτομα σερβικής καταγωγής, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο, άρχισαν να τρέχουν στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά». 

Την παραπάνω κατάθεση της 26χρονης επιβεβαιώνει και ο Βόσνιος Αμίρ μέσω του συνηγόρου του Θανάση Τάρτη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από τον πελάτη μου που πήγε να χωρίσει τον Σέρβο και τον Αμερικανό που είχαν τον καβγά. Οπως μου είπε ο πελάτης μου, το θύμα τού πέταξε ένα τασάκι, γεγονός που το μαρτυρούν πολλοί που βρίσκονταν στο μαγαζί. Οπως μου είπε επίσης ο πελάτης μου, όταν το θύμα βγήκε από το μαγαζί και άρχισε να τρέχει, τον ακολούθησαν κάποιοι Σέρβοι, ο πελάτης μου και ο Ελληνας μπάρμαν». 

Στη συνέχεια της κατάθεσής της η νεαρή Σέρβα αποκαλύπτει τι είδε όταν πήγε στο σημείο όπου είχαν χτυπήσει τον Αμερικανό:

«Μετά από λίγο πήγα και εγώ προς τα εκεί και είδα τον Μπάκαρι ξαπλωμένο στον δρόμο. Ηταν αναίσθητος και κάποιος προσπαθούσε να του κάνει τεχνητές αναπνοές, δεν θυμάμαι ποιος. Εκεί είδα τον Τσαντ και πάλι. Του ζήτησα να καλέσει ασθενοφόρο. Ο Μπάκαρι φαινόταν ήδη νεκρός και στα μάτια του θυμάμαι να έχει αίματα». 

Τέλος, όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει κάποια άτομα από το σοκαριστικό video ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού, η Ντάνιτσα δήλωσε:

«Ναι, αναγνωρίζω τον μπάρμαν, τον Γιώργο, που φοράει το μπλουζάκι λεοπάρ και τρέχει και σταματά τον Αμερικανό ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Επίσης, αναγνωρίζω τον φίλο μου τον Αμίρ που φοράει το μαύρο-λευκό μπλουζάκι και εμπλέκεται στον καβγά. Επίσης αναγνωρίζω τον εαυτό μου που πάω στο σημείο που χτυπήθηκε ο Μπάκαρι. Εκείνος είναι ξαπλωμένος στον δρόμο και εγώ βρίσκομαι εκεί με τα αίματα στο πρόσωπό μου και μιλάω με τον Αμίρ». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top