Στάχτη και αποκαΐδια στη Μάνη μετά την καταστροφική πυρκαγιά: Σε απόγνωση κάτοικοι και επιχειρηματίες (φώτο, video)

Κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού της Πυροσβεστικής

Απροστάτευτοι στο έλεος των πυρκαγιών αισθάνονται οι Μανιάτες. Αρκεί ένας δυνατός άνεμος για να απειληθούν ολόκληρες περιοχές. Μόλις κόπασε η φωτιά στον Κοτρώνα και το Σκουτάρι μια άλλη ξέσπασε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

Νύφι και Κοκκάλα δυο μεγάλοι οικισμοί λίγο έλειψε να παραδοθούν στις φλόγες.

Οι κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις μόνοι τους προσπαθούσαν να συντονίσουν το έργο της κατάσβεσης και τρέμουν μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας πυρκαγιάς.

To βράδυ της Δευτέρας μάλιστα στο Νύφι ένας ηλικιωμένος με αναπνευστικά προβλήματα αγνοείτο. Στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο ηλικιωμένος ευτυχώς βρίσκεται πλέον στο σπίτι του σε καλή κατάσταση.Ρεύμα δεν υπάρχει ούτε τηλεφωνική επικοινωνία οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

H EΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά των τελευταίων ημερών στη Μάνη. Η έλλειψη συντονισμού έκαψε την Μάνη όπως λένε οι κάτοικοι, οι οποίοι μαζί με τους επιχειρηματίες προσπαθούν μέσα από την στάχτη να σηκωθούν στα πόδια τους. Το καλοκαίρι είναι μπροστά και η μεγάλη ομολογουμένως ζημιά πρέπει να καλυφθεί.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top