Σπάει τα θερμόμετρα ο καύσωνας! Κοκκίνισαν οι χάρτες-Ακόμα και 45άρια χτύπησε ο υδράργυρος

Όλη η Ελλάδα ένα καμίνι

Σπάει τα θερμόμετρα ο καύσωνας

Kαύσωνας πλήττει όλη τη χώρα, με τη σημερινή ημέρα να είναι η χειρότερη!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, σε 5 σταθμούς πανελλαδικά η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς και σε 34 σταθμούς τους 42 βαθμούς. Στην Αττική (εκτός Θριασίου) η μέγιστη τιμή ήταν 43.1 βαθμοί σε Κορυδαλλό, Παλλήνη και Ψυχικό, ενώ ακολούθησαν με 42.4 βαθμούς τα Πατήσια, το Τατόι και το Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησαν οι μετρήσεις μέσα στην πόλη της Αθήνας, με το ειδικά διαμορφωμένο σταθμό στην οροφή του οχήματός της Meteo On Wheels, ώστε να καταγραφούν πιθανές διαφοροποιήσεις των θερμοκρασιών μέσα στον αστικό ιστό.

Την Παρασκευή αλλά και το Σαββάτο (πολλές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και κάποιες νησιωτικές θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Βοιωτίας, της Αττικής, και της Πελοποννήσου οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 42 με 43 βαθμούς.

 

Εκτίμηση της θερμοκρασίας στο ύψος των 2 μέτρων από το έδαφος για τις 16:00 τοπική ώρα, του Σαββάτου  και της Κυριακής.

 

Πτώση της θερμοκρασίας, της τάξης των 4 έως 6 βαθμών, αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής (χάρτης 2 - δεξιά) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Κατά το υπόλοιπο της Κυριακής και τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά, πρώτα στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά, και στη συνέχεια στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τρίτη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καύσωνας στη Θεσσαλονίκη! Μπουγέλα και βουτιές στα συντριβάνια του κέντρου- ΦΩΤΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top