Μεγάλη φωτιά στην Κορώνη – Απειλείται οικισμός

Συναγερμός στην Πυροσβεστική -Πρώτη Ανάρτηση 30-06-2017 14:53

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευή στην Κορώνη Μεσσηνίας, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13:30 σε χαράδρα, ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην επεκταθεί στα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Στο σημείο αρχικά επιχείρησαν από αέρος δύο αεροσκάφη PZL, δέκα οχήματα με 25 πυροσβέστες και 6 πεζοπόρα τμήματα, ενώ, πλέον, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα είναι τρεις οι εστίες που έχουν περικυκλώσει την Κορώνη.

Επίσης έχουν ζητηθεί ενισχύσεις σε πυροσβεστική δύναμη από την Καλαμάτα, την Πύλο, το Πεταλίδι και το Μελιγαλά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ υπάρχουν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Πρόκειται δε για τόσο μεγάλη φωτιά, που οι φλόγες φαίνονται ακόμα και από τις ακτές της Καλαμάτας. 

Ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

Ακόμα, όπως λέει ο δήμαρχος, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top