Τέλος στην απεργία έβαλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ! 24ωρες βάρδιες για να μαζευτούν τα σκουπίδια

Θα έβγαζε τον στρατό στους δρόμους η κυβέρνηση αν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των Δήμων συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους

Τέλος στην απεργία τους αποφάσισαν να βάλουν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων. Με το θερμόμετρο να χτυπάει σαραντάρια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι εργαζόμενοι, έβαλαν ...μπροστά τη δημόσια υγεία. Στοίχημα γι΄αυτούς, όπως λένε, είναι να καθαρίσουν οι δρόμοι  μέσα σε τρεις μέρες!

«Να ζητήσουμε συγνώμη από την κοινωνία για την ταλαιπωρία, και να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή της σε όλο αυτό το μεγάλο αγώνα... Έχουμε όμως και την ευθύνη μην ταλαιπωρήσουμε αυτόν τον κόσμο και να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, παρόλο που εξακολουθούν διαφωνούν με τη ρύθμιση της κυβέρνησης, σηκώνουν τα μανίκια ψηλά και ρίχνονται από σήμερα στη μάχη με τα βουνά των απορριμμάτων.

«Θα μαζευτούν μέσα σε τρεις μέρες τα απορρίμματα και μπορεί και λιγότερο, γιατί οι εργάτες και οι οδηγοί μας παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες ξέρουν πάρα πολύ καλά πώς να μαζεύουν το σκουπίδι. 24 ώρες το 24ωρο θα εργαζόμαστε για να μαζευτούν τα σκουπίδια», πρόσθεσε ο κ. Τράκας.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, οι συμβασιούχοι της ΠΟΕ ΟΤΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης, έμειναν έξω από τη Βουλή για περίπου μισή ώρα.

Σε περίπτωση, πάντως που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα... αποφάσιζαν να επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους, η κυβέρνηση είχε έτοιμο ...εναλλακτικό σχέδιο, για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Έχοντας αποκλείσει το ...ύστατο χαρτί της πολιτικής επιστράτευσης - καθώς ο σχετικός νόμος έχει καταργηθεί -   ήταν διατεθειμένη να κατεβάσει στρατό στους δρόμους.

Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στους Δήμους είχαν ξεκινήσει ήδη την αποκομιδή των σκουπιδιών. 27 απορριμματοφόρα, με 9 σε κάθε βάρδια, άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους από το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πόλη από τους τόνους σκουπιδιών. Το δύσκολο έργο, για μία ακόμη φορά, ανέλαβαν οι μόνιμοι εργαζόμενοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top