ΝΤΟΥ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από εργαζόμενους στην καθαριότητα- Αντιδρούν στους ιδιώτες

Διέκοψαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και είναι ανένδοτοι

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν την συμμετοχή ιδιώτη στην αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη.

Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κάνοντας κατάληψη και διακόπτοντας την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, που θα εξέταζε την εισήγηση για τη συμμετοχή ιδιώτη στην αποκομιδή σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης.

Ένταση επικράτησε για λίγα λεπτά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Πέτρο Λεκάκη, να αποσύρει το θέμα και να αναφέρει ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αλλού, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση των εργαζόμενων ότι θα διακόψουν τη συνεδρίαση όπου κι αν γίνει.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Ξανθόπουλος, τόνισε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ότι αν βγουν ιδιωτικά απορριμματοφόρα, θα βγουν και οι εργαζόμενοι στους δρόμους και δεν θα αφήσουν να πραγματοποιηθεί αποκομιδή.

«Αντισταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην πρόθεση του δήμου και ζητήσαμε να αποσύρει αυτή την πρόταση. Εμείς σαν δείγμα καλής θέλησης αυξήσαμε το προσωπικό ασφαλείας. Εξηγήσαμε στον δήμαρχο και του είπαμε να μην βιάζεται. Ξέρουμε πολύ καλά τη δουλειά και του απαντήσαμε τεκμηριωμένα σε όσα είπε ότι δεν μπορεί να γίνει η δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

«Βγάλαμε επιπλέον προσωπικό. Από χθες μέχρι σήμερα, μαζεύτηκαν 480 τόνοι σκουπίδια. Διαβεβαιώσαμε ότι σε 2,5 - 3 μέρες θα έχουμε σηκώσει τα σκουπίδια και να αποσύρει την πρόταση. Είναι ανένδοτος ο δήμαρχος. Δεν χρειάζεται ιδιώτης, δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη» πρόσθεσε.

Αυτά στη συμπρωτεύουσα, ενώ περιμένουμε να λήξη η συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να μάθουμε αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top