Ο Μπουτάρης ανέθεσε την αποκομιδή σκουπιδιών σε ιδιώτες - Ο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης ζητά να ανακαλέσει

Ο Μπουτάρης ανέθεσε την αποκομιδή σκουπιδιών σε ιδιώτες - Ο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης ζητά να ανακαλέσει

Λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών που έχουν «πνίξει» και την Θεσσαλονίκη βρήκε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έδειξε ότι δεν «πτοείται» από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ κι επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καθαρίσει την πόλη.  

Μιας και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτοι με σκουπίδια που ξεπερνούν τους 1.500 τόνους, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υποστήριξε ότι το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Μετά από αυτή την εξέλιξη και την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τη στάση τους.  

«Οι εργαζόμενοι είδαν στη Διαύγεια την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες και δεν επέτρεψαν σήμερα να βγει κανένα απολύτως αυτοκίνητο στους δρόμους. Από την περασμένη Τετάρτη που κάνουν τις καταλήψεις δεν επιτρέπουν ούτε στο προσωπικό ασφαλείας να δουλέψει, κάτι που προβλέπεται από το νόμο. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία κι εμείς καθόμαστε και βλέπουμε τα αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο αμαξοστάσιο», είπε ο κ. Ψαρράς.  

Και πρόσθεσε πως «Δευτέρα πρωί θα δεχτούμε τις προσφορές των τριών εταιριών που έχουν απορριμματοφόρα και μπορούν να καθαρίσουν την πόλη. Έδωσα εντολή να επικοινωνήσουμε και με τους τρεις και να έρθουν να υποβάλλουν τις προσφορές τους».  

Αυτή η απόφαση προκάλεσε, όμως, την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει ότι «μέσα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας», ενώ επισημαίνει ότι το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο από τα μεροκάματα των συμβασιούχων και των μόνιμων υπαλλήλων που εργάζονται στην καθαριότητα, καλεί τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του και ζητά τη στήριξη των πολιτών.

«Από την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη ενάντια στις απολύσεις μας, τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, η οποία απευθύνεται προς τον λαό της Θεσσαλονίκης εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες.  «Στην καθαριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης εργάζονται 950 μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 750 συμβασιούχοι. Καταλαβαίνετε ότι η απόλυσή μας θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων» σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια να στηθεί ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου.   «Η ανάθεση της αποκομιδής για τρεις μέρες σε ιδιώτη θα κοστίσει στο Δήμο 64.000 € την ημέρα, δηλαδή 192.000 € για τις τρεις μέρες, χρήματα που θα βγουν από τη δική σου τσέπη, ενώ τα δικά μας μεροκάματα δεν στοιχίζουν ούτε τα μισά. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα κληθεί να πληρώνει ο λαός αν περάσουν τα σχέδιά τους να δώσουν την καθαριότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους», τονίζεται στην ανακοίνωση.   «Καλούμε το Δήμο να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και εσάς να σταθείτε δίπλα μας και να στηρίξετε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προειδοποιούμε ότι η Διοίκηση του Δήμου και τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα βρουν μπροστά τους απεργούς» καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top