Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε δήμαρχο το Τριμελές Εφετείο για πώληση εκτάσεων του Δημοσίου!

Διαβάστε ποιο ήταν το κατηγορητήριο

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για  3 χρόνια, καταδικάστηκε  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο δήμαρχος Ελαφονήσου.

Ο δήμαρχος  κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, για την πώληση εκτάσεων του δημοσίου (με 14 επίδικα συμβόλαια)  στην περιοχή της Ελαφονήσου.

Εκτός του δημάρχου κρίθηκαν  ένοχοι ένας συμβολαιογράφος και ακόμη 13 άτομα, ενώ απαλλάχθηκε ένας 83χρονος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ οι ποινές θα έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό,  με τους  περιοριστικούς  όρους της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στον δήμαρχο και σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα και για άλλες περιπτώσεις παράνομης  οικοπεδοποίησης στην Ελαφόνησο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν σχηματιστεί  δικογραφίες για 130 συμβόλαια, τα οποία συνάφθηκαν σε χρονικό διάστημα 10 ετών.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top