ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ το φλεγόμενο πλοίο -Σύζυγος μέλους πληρώματος: Μας κυνηγάει η φωτιά! ΦΩΤΟ

Η ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας και η επιχείρηση διάσωσης-Πρώτη ανάρτηση:15-06-2017 23:27

Φωτιά πλοίο σύζυγος μαρτυρία

Πανικός επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης σε φορτηγό πλοίο με κυπριακή σημαία, όταν ενώ ταξίδευε δύο μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο μηχανοστάσιο.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, τα 31 μέλη του πληρώματος έριξαν στη θάλασσα τις σωστικές λέμβους και στην κυριολεξία πήδαγαν στο νερό για να σωθούν, καθώς η φωτιά που ξέσπασε σε μια από τις μηχανές πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος, η αγωνία για τους συγγενείς όλων όσοι εργάζονται στο πλοίο ήταν μεγάλη. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μιας γυναίκας στο Star. Ο σύζυγος της εργάζεται στο μηχανοστάσιο του φλεγόμενου πλοίου που μετέφερε φορτηγά-οχήματα και είχε ξεκινήσει από την Ρόδο για τον Πειραιά . «Αγωνιώ! Ο σύζυγος μου, μου έστειλε μήνυμα και μου είπε “αν ακούσεις κάτι, μην ανησυχήσεις, είμαι καλά”», είπε συναισθηματικά φορτισμένη η γυναίκα, εκφράζοντας το παράπονο της για την... μοίρα του αγαπημένου της. «Και πριν τέσσερα χρόνια, όταν εργαζόταν σε άλλο πλοίο, το καράβι είχε πιάσει φωτιά και είχαμε ζήσει αντίστοιχες στιγμές αγωνίας», είπε χαρακτηριστικά.  

Στο πλοίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr «εκτός από το πλήρωμα, επιβαίνει και ένας επιβάτης ως οδηγός φορτηγού οχήματος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και αυτό που προέχει είναι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου».

Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους τοπικούς αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιχείρηση παίρνουν μέρος ένα ελικόπτερο διάσωσης, 8 αλιευτικά σκάφη και 2 ρυμουλκά.

Μάλιστα, 11 άτομα -μαζί με τον καπετάνιο του πλοίου, έδωσαν ηρωική μάχη, προκειμένου να μπορέσουν να διασώσουν το πλοίο. 

Με μέριμνα του λιμενικού σώματος, τα πρώτα 20 άτομα που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Ρόδου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άμεσα αναμένεται να διενεργηθεί και έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς. 

Ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού ανέφεραν πως την Παρασκευή θα γνωρίζουν σίγουρα το αν θα ρυμουλκηθεί ή όχι το πλοίο στο λιμάνι της Ρόδου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου 

"Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου ΜS σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές,προχωρούν οι 31 επιβαίνοντές του, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου. Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 29 άτομα πλήρωμα και ένα οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα. Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού , τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας."

ΦΩΤΟ Rodiaki.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top