Γέμισε…ΠΕΗ η Αθήνα! ΦΩΤΟ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στο star.gr

Τα πουλιά της "Dickasso" ξεσηκώνουν κόσμο! -Πρώτη Ανάρτηση 15-06-2017 18:26

Γέμισε…ΠΕΗ η Αθήνα! ΦΩΤΟ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στο star.gr

«Το αγόρι με την... πίπα» του Πάμπλο Πικάσο, ένας από τους διασημότερους πίνακες του μεγάλου ζωγράφου που πωλήθηκε το 2004 για 104 εκατομμύρια δολάρια, φαίνεται πως...  ενέπνευσε μια ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι γέμισαν με πέη την Αθήνα.

Ολοένα και περισσότεροι τοίχοι της ελληνικής πρωτεύουσας βάφονται με ανδρικά μόρια, που φέρουν την υπογραφή γκράφιτι καλλιτεχνών της ομάδας, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Dickasso» (από το αγγλικό dick που σημαίνει πέος και το asso που παραπέμπει στον Πικάσο).

Οι λάτρεις της τέχνης, μπορεί να βλέπουν με καλό μάτι τις δημιουργίες της «Dickasso», δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους πιο συντηρητικούς κατοίκους της πόλης, οι οποίοι αντιδρούν στα πέη των γκραφιτάδων που εμφανίζονται συνεχώς μπροστά τους!

«Είναι λίγο κάπως το θέαμα, δε νομίζω ότι έχει σοβαρό νόημα όλο αυτό! Σιγά», δήλωσε η 22χρονη Μαριάννα, κάτοικος Βούλας, στο star.gr .

«Απλώς κάποιοι θέλουν να προκαλούν! Τώρα βρήκαν αυτό, αύριο θα βρουν κάτι άλλο», είπε ο 28χρονος Χρήστος, κάτοικος Αργυρούπολης.

Το star.gr φωτογράφισε κάποια από τα….  πουλιά που έχουν προκαλέσει σάλο και γέλιο στις γειτονιές του Αμαρουσίου, της Γλυφάδας και του Ελληνικού.  

«Εμάς δε μας ενοχλεί,  πλάκα έχουν! Γελάμε! Έτσι κι αλλιώς μονίμως ένα τέτοιο ζωγραφίζαμε παντού στο σχολείο», είπε ο Γιάννης, κάτοικος Γλυφάδας. 

Δεν ξέρουμε αν η «Dickasso» θα συνεχίζει να…  ζωγραφίζει το όνομα της παντού, το σίγουρο είναι πάντως ότι τα πέη της ξεσήκωσαν τα πλήθη! 

Garcon A La Pipe (1905) 

Ρεπορτάζ: Σοφία Γαλάνη

Επιμέλεια: Άννα Σταματιάδου 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top