Χάθηκε το ΒΙΟΣ των ανθρώπων στη Λέσβο! Ανησυχούν για μεγαλύτερο σεισμό

Δεν χάνουν το κουράγιο τους και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή

Μπροστά σε μια αδιανόητη καταστροφή ξημέρωσε σήμερα η Λέσβος μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε χθες και είχε σαν αποτέλεσμα μια 43χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

«Τρομάξαμε πολύ. Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν, αλλά η νύχτα ήταν πιο ήρεμη από ότι περιμέναμε», είπε στο star.gr, η Έλενη Καραγιάννη που μένει στα Λουτρά με την οικογένειά της.

«Στο χωριό μας έπεσε μια καμινάδα στο ελαιοτριβείο και γκρεμίστηκαν ένα ξενοδοχείο που ήταν παλιά ελαιοτριβείο και δύο ακατοίκητα σπίτια. Τα σχολεία είναι κλειστά και ο στρατός και τα νοσοκομεία είναι σε επιφυλακή. Μας είπαν ότι μπορεί να κάνει και μεγαλύτερο σεισμό και υπάρχει μια ανησυχία», πρόσθεσε.

Συγκλονιστικά είναι και τα όσα είπε στην κάμερα του Star και ένας κάτοικος των Βρίσων, ο οποίος πήγε το πρωί στο χωριό και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στο γκρεμισμένο σπίτι του.

«Ό,τι έγινε τελείωσε. Η ζημιά αυτή δεν φτιάχνει το σπίτι πρέπει να κατεδαφιστεί. Ευτυχώς που είμαστε εμείς γεροί. Αν είχε γίνει βράδυ ο σεισμός σίγουρα θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα», είπε σοκαρισμένος βλέποντας το βιος του να έχει χαθεί.

Αξιοθαύμαστο όμως είναι το γεγονός ότι ακόμα και μπροστά σε αυτή την καταστροφή οι κάτοικοι δεν χάνουν το κουράγιο τους.

«Να συνέλθουμε πρώτα με το καλό και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα βάλουμε ένα πρόγραμμα και θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή. Θα δούμε αν θα έχουμε και κάποια βοήθεια, αν θα φιλοτιμηθεί το κράτος να μας συμπαρασταθεί», είπε.

Ο ίδιος τώρα μαζί με την οικογένειά του μένει σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Βατερά και περιμένει να δει τι αποφάσεις θα πάρει η Πολιτεία. Το σοκ είναι μεγάλο, όμως για μια ακόμα φορά ο ένας βοηθά τον άλλο και όλοι μαζί θα σηκωθούν και πάλι όρθιοι μετά από αυτή την καταστροφή.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top