Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου

Για ποια εξοπλιστικά ελέγχεται

Ένας λογαριασμός του Γιάννου Παπαντωνίου στην τράπεζα UBS που βρίσκεται στην αποκαλούμενη λίστα Μπόργιανς, οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και στην επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαντωνίου βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου επέστρεψε πρόσφατα.   

Στην Αθήνα φαίνεται πως βρήκε τον Γιάννο Παπαντωνίου η εισαγγελική διάταξη της νέας εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, με την οποία ζητεί να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στον ίδιο αλλά και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου. Η εισαγγελέας, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον πρώην υπουργό, άσκησε νέα ποινική δίωξη σε βάρος του ζεύγους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τη νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς της ακίνητης περιουσίας του. Στη νέα εξέλιξη οδήγησε:

1. Ο εντοπισμός λογαριασμού 3 εκατομμυρίων στην αποκαλούμενη λίστα Μπόργιανς, που περιλαμβάνει καταθέσεις στην τράπεζα UBS.

2. Η μεγάλη απόκλιση δηλωθέντων εισοδημάτων με τις καταθέσεις 

3. Η αγορά 4 πολυτελών ακινήτων 

Οι εισαγγελείς απορρίπτουν το ενδεχόμενο να υπήρξε φοροδιαφυγή και ερευνούν τυχόν παρανομίες για τουλάχιστον 6 εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν επί εποχής του. Μεταξύ αυτών:

1. Η αγορά 12 Apache

2. Η υπόθεση των φρεγατών 

3. Η προμήθεια 20 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου ΝΗ90

Η ζημία του δημοσίου φέρεται να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτή, μάλιστα, δεν περιλαμβάνεται η λεόντειος σύμβαση για τα Λέοπαρντ ύψους 1,7 δις ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top