ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ με Έλληνες και Τούρκους στη Σαμοθράκη – Τουρκική κορβέτα παραλίγο να εμβολίσει ελληνική φρεγάτα

Παίζουν με την φωτιά οι γείτονες

Νέο θερμό επεισόδιο προκάλεσαν οι Τούρκοι, αυτή τη φορά στην περιοχή της Σαμοθράκης. Τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρ' ολίγο να εμβολίσει φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που ήταν στην περιοχή, στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα».

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Δεμερτζής, «αυτή τη φορά η θρασύτητά τους εκφράστηκε στην βραχονησίδα Ζουράφα, που αποτελεί το ανατολικότερο σύνορο στο Βόρειο Αιγαίο, όπου χθες Πέμπτη ήταν σε πλήρη εξέλιξη η  άσκηση του πολεμικού Ναυτικού “Καταιγίδα”. Η φρεγάτα Ναβαρίνο έσπευσε στη περιοχή και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ζήτησε την άμεση αποχώρηση. Ο τούρκος κυβερνήτης αρνήθηκε. Όταν η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να αποκλείσει τον πλου της τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά ύδατα, ο τούρκος κυβερνήτης με έναν απότομο και άκρως επικίνδυνο ελιγμό άλλαξε ξαφνικά πορεία, περνώντας ελάχιστα μέτρα μπροστά από τη πλώρη του ελληνικού πολεμικού. Τελευταία στιγμή απεφεύχθη το θερμό επεισόδιο».

«Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από λίγη ώρα πέταξε με ελικόπτερο, ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος πάνω από την βραχονησίδα, ενώ λίγες ώρες αργότερα είχαμε εμπλοκή και πάνω από τον Αιγαίο, βόρεια της Λήμνου, όπου δύο τουρκικά F16 μπήκαν στον εθνικό μας εναέριο χώρο, αλλά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top