ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ: Ο Μανούσος συντροφεύει τον Κ.Μητσοτάκη στο τελευταίο του ταξίδι στα Χανιά

Ο άνθρωπος-σκιά του πρώην Πρωθυπουργού που ήταν μαζί του μέχρι το τέλος

Μια σχέση άδολης αφοσίωσης, μεγάλης αγάπης και σεβασμού, ήταν αυτή που συνέδεε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τον «Μανούσο του», όπως τον αποκαλούσε.

Πρόκειται για τον άνθρωπο-σκιά του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν κάτι σαν φύλακας-άγγελός του. Ποτέ δεν έφυγε από το πλευρό του. Ακόμα και όταν ο Κ.Μητσοτάκης ζούσε τις τελευταίες του στιγμές, ο Μανούσος Γρυλλάκης ήταν εκεί, δίπλα του, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, από το 1978 που στεκόταν αγέρωχος στο πλευρό του, πιστός φρουρός, φίλος και συνοδοιπόρος.

Χαρακτηριστικό της αφοσίωσης στον επίτιμο Πρόεδρο της Ν.Δ, είναι πως παρά το γεγονός ότι εδώ και 15 χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί, δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από το πλευρό του.

«Πατέρα του» τον αποκαλούσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Μανούσος Γρυλλάκης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην τον συνοδεύσει (όπως άλλωστε πάντα έκανε), στο τελευταίο του ταξίδι στα Χανιά.

Σε μια από τις συγκλονιστικότερες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Μανούσος Γρυλλάκης φαίνεται να κάθεται μέσα στο C130 που μετέφερε τον επίτιμο στην αγαπημένη του Κρήτη.

Σύντροφος μέχρι το τέλος, ο άνθρωπος σκιά του πρώην Πρωθυπουργού κάθεται δίπλα του, σε ένα από τα καθίσματα που προσαρμόσθηκαν στο μεταγωγικό πολεμικό αεροσκάφος και κοιτάζει μπροστά του, τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το τελευταίο τους ταξίδι για τα Χανιά.

Και ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν φορά τα γυαλιά του και μπορεί να αφήσει τα δάκρυα του ελεύθερα να κυλήσουν.

«Οι στρατιώτες δεν μιλάνε. Ήταν δεύτερός μου πατέρας. Ποτέ δεν χωρίσαμε στη ζωή μας, ποτέ δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση. Μου άρεσε να ακούω και να μην μιλάω».

Αυτά τα λόγια είπε στην κάμερα του Star και στον Βαγγέλη Γκούμα, και τα «λένε» όλα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ-ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top