Μαζί του μέχρι το ΤΕΛΟΣ: Μανούσος Γρυλλάκης-Ο άνθρωπος «σκιά» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Συντετριμμένος στην κηδεία του «πατέρα» του όπως τον αποκάλεσε - Πρώτη ανάρτηση:31-05-2017 18:31

«Σκιά» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέχρι το τέλος, μέχρι το ταξίδι στην τελευταία του κατοικία είναι ο Μανούσος Γρυλλάκης, ο «φύλακας άγγελος» του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας».

Πρόκειται για τον άνθρωπο που από το 1978 μέχρι και την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε την τελευταία του πνοή, ήταν επιφορτισμένος για την ασφάλεια του.

«Ο Μανούσος μου», τον αποκαλούσε ο πρώην Πρωθυπουργός, με τον Γρυλλακη πανταχού «παρών» να του εκπληρώνει κάθε επιθυμία.

Χαρακτηριστικό της αφοσίωσης στον επίτιμο Πρόεδρο της Ν.Δ, είναι πως παρά το γεγονός ότι εδώ και 15 χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί, δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από το πλευρό του.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΚΑ

Οι δυο τους ήταν «αυτοκόλλητοι» σε τέτοιο βαθμό, που πολλοί υπέθεταν πως «αυτός ο κύριος πρέπει να είναι συγγενής του Προέδρου».

«Σκιά» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Μανούσος Γρυλλάκης δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα του τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαϊου, όταν κλήθηκε να είναι εκεί για να αποχαιρετήσει τον Πρόεδρό του.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΚΑ

Αλλά και σήμερα στην εξόδιο ακολουθία του, ο Μανούσος Γρυλλάκης ήταν βράχος και απολύτως αφοσιωμένος στον Πρόεδρό του, τον οποίο αποκάλεσε «πατέρα» μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του Star και στον Βαγγέλη Γκούμα,  δίχως να μπορεί να κρύψει από το πρόσωπό του την οδύνη και την θλίψη για τον χαμό του μεγάλου αυτού πολιτικού. 

Ακόμα και στο τέλος, φεύγοντας από την εκκλησία, μπήκε στο αυτοκίνητο με το φέρετρο,κρατώντας την φωτογραφία του πρώην Πρωθυπουργού:

«Οι στρατιώτες δεν μιλάνε. Ήταν δεύτερός μου πατέρας. Ποτέ δεν χωρίσαμε στη ζωή μας, ποτέ δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση. Μου άρεσε να ακούω και να μην μιλάω» δήλωσε.

 

Ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μεταφέρεται με νεκροφόρα στην 112η Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Εν συνεχεία με C-130 θα μεταφερθεί στις 7.00 το απόγευμα στα Χανιά.

Από το αεροδρόμιο των Χανίων η σορός θα μεταφερθεί στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας όπου θα γίνει αγρυπνία.

Αυριο Πέμπτη, στις 15.00 το μεσημέρι θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και μετά θα γίνει η ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην πολυαγαπημένου του Μαρίκα.  

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top