Περιοδεία… προπαγάνδα του Τούρκου υφ. Εξωτερικών στη Θράκη-Μίλησε για τουρκική μειονότητα

Παρών και ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Χουσείν Ζειμπέκ, βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντέδρασε καθόλου

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Θράκη ο τούρκος Υφυπουργός εξωτερικών όπου σε ένα παραλήρημα προκλητικότητας  μιλούσε  για τουρκική μειονότητα, παρουσία μάλιστα και Ελλήνων βουλευτών.

Σε  αυτή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη προς τιμήν του Τούρκου υφυπουργού  Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ, βρίσκεται και ένας  βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ο  Χουσείν Ζειμπέκ, βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς καμία αντίδραση του Έλληνα βουλευτή, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν διστάζει προκλητικότατα να μιλήσει για Τουρκική μειονότητα.

«Εμείς στην Τουρκία για την ελληνική μειονότητα πράξαμε και πράττουμε ότι μπορούμε για την επισκευή των σχολείων της όπως και για να επωφεληθούν από σχετικά δικαιώματα. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύουμε πως οι αξιωματούχοι της Ελλάδας θα κάνουν τα ίδια βήματα προς την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Γιλντίζ.

Ο Έλληνας βουλευτής παραβρέθηκε στην συνάντηση με τον Τούρκο αξιωματούχο που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης όπως γράφει και στην προμετωπίδα του τραπεζιού.

«Με την παραμικρή ευκαιρία δηλώνουν τούρκοι. Σε κάθε τους δραστηριότητα σε κάθε εκδήλωση την οποία παρευρίσκονται διαλαλούν και διατρανώνουν τον τουρκισμό τους» δήλωσε ο Κουριαννίδης Γιάννης, εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα».

«Η επίσκεψη δεν έχει κάποια σχέση μαζί μας.  Ήταν καλεσμένος σε γεύμα και απλά παραβρέθηκε. Μπορεί να παραβρεθείς και  εσύ και εγώ και ο οποιοσδήποτε σε ένα γεύμα με έναν άνθρωπο. Δεν είχαν κάποια επαφή, δεν συνομίλησαν. Γράφονται πάρα πολλά, λέγεται μια συλλαβή και τα μέσα ενημέρωσης γράφουν ό,τι θέλουν. Να είστε προσεκτικοί στα θέματα αυτά, γιατί ορισμένες εφημερίδες εδώ (Ξάνθη- Ροδόπη) γράφουν ό,τι τους κατέβει που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε συνεργάτης του βουλευτή.

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η μειονότητα βάσει της συνθήκης της Λωζάνης  είναι μια θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα  και κάθε αλλαγή της αυτή θεωρείται ότι είναι κάτι εκ των ων  ουκ άνευ» εξήγησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο τούρκος υφυπουργός εξωτερικών ολοκλήρωσε την ιδιωτική όπως χαρακτηρίστηκε η επίσκεψή του χωρίς να συναντηθεί με εκπροσώπους  της ελληνικής πολιτείας. Φρόντισε όμως να συναντηθεί με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, που η ελληνική πολιτεία δεν τον αναγνωρίζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top