ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή! «Μην ανοίγετε το φάκελο αν μυρίζει πικραμύγδαλο»

Οδηγίες προς… ναυτιλομένους για να αντιμετωπιστεί η απειλή των τρομοδεμάτων

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλή μετά από την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα ο Φρούραρχος να εκδώσει και να μοιράσει σε όλους τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες της Βουλής δύο εμπιστευτικές και κατεπείγουσες εγκυκλίους για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας.

Με βάση λοιπόν τα νέα μέτρα, η αλληλογραφία που έρχεται στη Βουλή θα υποβάλλεται σε έλεγχο ασφαλείας με αυστηρές διαδικασίες,  προκειμένου να διασφαλίζεται ότι δεν περιέχει επικίνδυνα υλικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο έλεγχος ασφαλείας της οποιασδήποτε αλληλογραφίας εκτός του ταχυδρομείου περιλαμβάνει συνδυασμό ενεργειών με φυσικό τρόπο, με ηλεκτρονικά μέσα και με αξιολόγηση πληροφοριών.

Όσον αφορά στην εισερχόμενη αλληλογραφία μέσω των ΕΛΤΑ αυτή θα εξάγεται από τους σάκους και θα ελέγχεται από το μεικτό συνεργείο της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, με συνοδεία και αστυνομικών σκυλιών καθώς και από τα μηχανήματα X-ray, παρουσία υπαλλήλων των ΕΛΤΑ και της Βουλής.

Όσον αφορά στην ύποπτη αλληλογραφία, η επιστολή αναφέρει ότι αυτή θα μπορεί να είναι:

-Αλληλογραφία που  δεν φέρει ευδιάκριτες υπογραφές αποστολέα και παραλήπτη

-Που δεν έχει ταχυδρομικές σφραγίδες

-Που  έχει λάθος διεύθυνση ή έχει ταχυδρομηθεί από άγνωστο αποστολέα

-Που  έχει δυσανάλογα γραμματόσημα με το βάρος του πακέτου

- μυρωδιά πικραμύγδαλου ή απλώς αμυγδάλου.

- και άλλες 18 περιπτώσεις που ένας φάκελος γράμμα ή δέμα χαρακτηρίζονται ως ύποπτα.

Τέλος, απαγορεύεται η είσοδος υπαλλήλων courier εντός του κτιρίου της Βουλής αλλά και των περιφερειακών κτιρίων του κοινοβουλίου προκειμένου να διανείμουν αλληλογραφία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top