«Χτύπημα» σε Παπαδήμο: Πώς οι τρομοκράτες «τύφλωσαν» τα μηχανήματα και δεν «είδαν» την βόμβα

Αν και δεν είχαν τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης κατάφεραν να έχουν το αιματηρό αποτέλεσμα που ήθελαν-Πρώτη ανάρτηση:26-05-2017 09:54

Μερικές ώρες μετά την επίθεση-σοκ στον Λουκά Παπαδήμο, ΕΛ.ΑΣ και Αντιτρομοκρατική προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του πώς κατάφεραν οι τρομοκράτες να στείλουν αλλά και να περάσουν τον παγιδευμένο φάκελο από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης, με αποτέλεσμα να φτάσει στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.

ΠΩΣ «ΤΥΦΛΩΣΑΝ» ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Έμπειροι αξιωματικοί εξηγούν πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν εκρηκτική ύλη που μπαίνει σε φωτοβολίδες και βεγγαλικά σε μικρή ποσότητα, μικρότερη των 30 γραμμαρίων για να είναι δύσκολη η ανίχνευσή της από τα ειδικά μηχανήματα, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν χρησιμοποιούν πυροκροτητή.

Έτσι ουσιαστικά τα μηχανήματα στα ταχυδρομεία, τα αεροδρόμια αλλά και στα γραφεία που έχουν εγκατασταθεί ουσιαστικά «τυφλώνονται». Για τον λόγο αυτό υπάρχει και ο οπτικός έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας που έχουν αναλάβει την φύλαξη πιθανών στόχων.

Φαίνεται ωστόσο πως οι τρομοκράτες βελτιώνουν την τακτική τους καθώς ο φάκελος κατά του πρώην πρωθυπουργού πέρασε από όλους τους ελέγχους και έφτασε ως τα χέρια του Λ. Παπαδήμου και μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι τρομοκράτες μάλιστα κατάφεραν, ενώ δεν είχαν τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης να έχουν το αιματηρό αποτέλεσμα που ήθελαν καθώς ο φάκελος εξερράγη σε κλειστό και περιορισμένο χώρο, μέσα στο αυτοκίνητο και μάλιστα σε ένα αυτοκίνητο με θωρακισμένα τζάμια τα οποία ενέτειναν το αποτέλεσμα καθώς δεν επέτρεψαν την εκτόνωση προς τα έξω.

Εδώ οι έμπειροι αστυνομικοί εντοπίζουν ακόμη ένα λάθος καθώς όπως τονίζουν δεν θα έπρεπε να δοθεί στον «στόχο», δηλαδή στον Λ. Παπαδήμο η αλληλογραφία μέσα στο αυτοκίνητο.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, tην αλληλογραφία την πήραν από ένα γραφείο που έχει ο Παπαδήμος δίπλα από την Ακαδημία Αθηνών. Μαζί του ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παπαδήμου. Υπήρχαν φάκελοι και εφημερίδες, τους φακέλους σκάναρε με ένα ειδικό- φορητό μηχάνημα που είχε και δεν διαπίστωσε κάτι το ύποπτο. Mάλιστα ο ίδιος λέει ότι το ψηλάφισε κιόλας αλλά δεν διαπίστωσε κάτι για αυτό εικάζεται ότι ήταν μέσα σε βιβλίο…). Στη συνέχεια το σκάναρε και στο ειδικό μηχάνημα της ΤτΕ όπου επίσης δεν φάνηκε κάτι.

ΔΙΠΛΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» τα πάντα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα τρομο-δέματα που έχουν αποσταλεί.

Λεπτομερή και εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να δοθούν αδιαμφισβήτητες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου έχει ζητήσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Η διαδικασία πάντως, όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Κάποιες απαντήσεις αναμένεται ότι θα δοθούν από τις καταθέσεις του κ. Παπαδήμου και των δύο υπαλλήλων της ΤτΕ που τον συνόδευαν, ενώ εξετάζονται και όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.

Παράλληλα, στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιός αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Οριστική απάντηση πάντως, θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σημειώνεται ότι μετά την έκρηξη που τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο και τους συνοδούς του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενημέρωσε αμέσως τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν από την Αστυνομία πολιτικοί και άλλα πρόσωπα, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις για τυχόν και άλλους παγιδευμένους φακέλους που έχουν αποσταλεί.

Σχετικά με αναφορές σε ρεπορτάζ διαφόρων μέσων ότι είχε μειωθεί η φρουρά του κ. Παπαδήμου, από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι πράγματι, είχε 12 άτομα φρουρά, που μειώθηκαν σε οκτώ, στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των αστυνομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top