O εφιάλτης με τα αόρατα τρομοδέματα επέστρεψε:Φόβοι για νέες αποστολές μετά την επίθεση-ΣΟΚ στον Παπαδήμο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική-Ο φάκελος βόμβα πέρασε από X-rays και ΔΕΝ εντοπίστηκε

O εφιάλτης με τα αόρατα τρομοδέματα επέστρεψε

Τους σάκους αλληλογραφίας της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ακαδημίας Αθηνών «χτενίζει» η Αντιτρομοκρατική έπειτα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ, μετά την χθεσινή επίθεση-σοκ στον Λουκά Παπαδήμο.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός και διοικητής της ΤτΕ έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στις 18:28 το απόγευμα της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου, λίγη ώρα αφότου είχε φύγει από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όλα έγιναν όταν ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του με προορισμό τα βόρεια προάστια, άνοιξε ένα τρομο-φάκελο (όπως αποδείχτηκε), ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είχε σταλεί από την «Ακαδημία Αθηνών».

Ο φάκελος ήταν ζωσμένος με πυροτεχνικά υλικά και όχι πλήρη εκρηκτική ύλη, ωστόσο από την έκρηξη που ακολούθησε, τραυματίστηκε σοβαρά ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και οι δυο συνοδοί ασφαλείας του.

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το αυτοκίνητο ναι μεν είχε αλεξίσφαιρα τζάμια αλλά δεν ήταν θωρακισμένο, με αποτέλεσμα να εκτονωθεί το ωστικό κύμα από την έκρηξη και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΟΡΑΤΑ ΤΡΟΜΟ-ΔΕΜΑΤΑ

Υπό τον φόβο να ακολουθήσει μπαράζ αποστολής τρομο-φακέλων, η ΕΛ.ΑΣ διερευνά εξονυχιστικά από πού και πότε ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, πώς κατάφερε να περάσει τον έλεγχο αλλά και ποιοι είναι οι «κατασκευαστές» του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν ολονύκτιους ελέγχους σε πολιτικά γραφεία και στόχους, εξετάζοντας την αλληλογραφία ώστε να αποκλειστεί μαζική αποστολή παγιδευμένων φακέλων.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική έχει «εγκατασταθεί» στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ και μαζί με υπαλλήλους ελέγχουν έναν έναν τους φακέλους με παραλήπτες δικαστικούς, ή πρόσωπα που σχετίζονται με το οικονομικό σκηνικό της Ελλάδας και ξένες αντιπροσωπείες χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών.

Όλα δείχνουν ότι πίσω απο το νέο αυτό χτύπημα, βρίσκεται η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μάλιστα αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούν πως αν δεν γίνει άμεσα ανάληψη ευθύνης, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να γίνουμε «μάρτυρες» και άλλων παρόμοιων «χτυπημάτων».

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟYΣ:

 Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο τρομο-φάκελος –μαζί και η υπόλοιπη αλληλογραφία- πέρασε όντως από το μηχάνημα ελέγχου του X-ray. Είναι μια αναγκαία ρουτίνα, όπως λένε οι αστυνομικοί. Πέρασε λοιπόν από έλεγχο ο τρομο-φάκελος και δεν έγινε ανίχνευση των εκρηκτικών που υπήρχαν μέσα στον παγιδευμένο φάκελο.Στη συνέχεια ο  συνοδός ασφαλείας πήρε την αλληλογραφία μαζί του, μπήκε στο αυτοκίνητο. Μπροστά κάθισε ο οδηγός και ο συνοδός ασφαλείας και πίσω ο πρώην πρωθυπουργός. Ξεκίνησε το αυτοκίνητο, ενώ από πίσω του ακολουθούσε όχημα ασφαλείας με αστυνομικούς των επισήμων. Ξεκινώντας η πομπή, ο συνοδός ασφαλείας γυρνά και δίνει την αλληλογραφία στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ανοίγει τον φάκελο, ο οποίος είχε ως αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών, στην οποία είναι πρόεδρος.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ

Αν και το Τμήμα Εξερεύνησης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξέτασε εξονυχιστικά όλο το βράδυ το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να βρει στοιχεία και ίχνη του φακέλου ώστε να γίνει ανασύσταση του, το έργο τους είναι δύσκολο, καθώς η πυροδότηση του φακέλου κατέστρεψε βασικά στοιχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια βόμβα που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό ενός σκαμμένου βιβλίου. Προκειμένου να μην ανιχνευθεί από τους ελέγχους των συστημάτων ασφαλείας τοποθετήθηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, περίπου 30 γραμμάρια από βεγγαλικά και βαρελότα, ενώ τα καλώδια ήταν λεπτά και σχεδόν κολλημένα στις άκρες του βιβλίου έτσι ώστε να μην είναι ορατά στο x-ray.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να κατασκευάστηκε από το ίδιο πρόσωπο που έστειλε τα τρομο-δέματα στα γραφεία του Σόιμπλε στο Βερολίνο και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ερευνηθεί, είναι για ποιο λόγο είχε μειωθεί η φρουρά του Λουκά Παπαδήμου. Όπως αναφέρει το «Έθνος» η φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού είχε μειωθεί καθώς αποτελείται από 8 αστυνομικούς ενώ πέρυσι ήταν 12.

Πολλές απαντήσεις αναμένεται να δώσουν και οι καταθέσεις τόσο του Λουκά Παπαδήμου όσο και των συνοδών ασφαλείας του που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top